Hirdetés

2023.12.08. 09:40

Barista álláslehetőségek Békéscsabán

Békéscsaba a vendéglátás területén széleskörben kínál elhelyezkedési lehetőséget. Egyebek mellett akár kávézókban is adódhat mód munkát vállalni, például barista szerepkörben. Amennyiben elhivatott vagy a vendéglátás iránt, továbbá érdekel a kávékészítés ez egy abszolút ideális pozíció lehet a számodra!

PR cikk

Kép forrása: Freepik.com

A barista feladatai

A barista tehát egy kávézóban dolgozó szakember, akinek alapvető feladata a különböző kávékülönlegességek elkészítése. Ehhez átfogóan ismernie kell a különböző kávéfajtákat, illetve a barista berendezéseket és eszközöket. Persze nem csak ismernie, hanem használnia és üzemeltetnie is tudni kell azokat, valamint a kávégépek tisztítása és karbantartása is a felelősségi körébe tartozik. 

A munkája döntő részben a vendégek kiszolgálása köré összpontosul. Ez azt jelenti, hogy a barista kapcsolatot tart a vendégekkel, fogadja és kiszolgálja őket, valamint segít kiválasztani az ízlésüknek megfelelő kávékészítményt. A szaktudása révén ugyanis képesnek kell lennie ajánlásokat adni az ízek, kávékülönlegességek és a kávéspecialitások terén. 

A feladatai részét képezi továbbá a pénztárkezelés és a fizettetés is. Mindemellett pedig a munkaterület rendben tartása, a kávézó tisztaságának és higiéniájának a fenntartásában is tevékeny részt kell vállalnia. 

Elhelyezkedés baristaként Békéscsabán

A békéscsabai vendéglátós pozíciók között rendszeresen előszoktak fordulni barista munkalehetőségek is. Ezt támasztja alá a BekescsabaAllas.hu weboldala is, amelynek kínálatában már több alkalommal is lehetett találkozni békéscsabai barista pozícióra vonatkozó álláshirdetéssel a vendéglátás álláskategória alatt.

Ezen pozíciók kapcsán változatos elvárásokkal lehet találkozni: egyes helyeken ugyanis megkövetelik a vendéglátós ismereteket és tapasztalatot, míg máshol akár pályakezdőket is előszeretettel foglalkoztatnak. Fontos tudnivaló ezzel együtt, hogy a városban elérhetőek bizonyos barista képzések, amelyek segíthetnek a legfontosabb ismeretek elsajátításában, és megkönnyíthetik a területen való elhelyezkedést. 

A szakmai felkészültségen túl a barista munkakörökben – vendéglátós pozícióról lévén szó – a személyes tulajdonságok is kiemelt fontosággal bírnak. Ilyen például a kiváló kommunikációs képesség, ami elengedhetetlen a kapcsolatteremtés és a vendégek igényeinek felmérése során. Nélkülözhetetlen a precizitás is, hisz egy baristának figyelnie kell az arányokra, az időzítésre és egyéb részletekre is a kávék elkészítésekor. Mindemellett pedig a kávé szeretete és a kávékészítés iránti elköteleződés is alapvető elvárás egy baristától, ez a fajta hozzáállás teremti meg ugyanis a kiemelkedő kávézókultúra- és élmény feltételeit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában