szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:13

Csodás élményekkel kecsegtet a külföldi buszos utazás

A turizmus egyetlen fajtája sem hasonlítható össze a buszos utazás nyújtotta előnyökkel, a program gazdagságát, illetve a csupán egy vakációból származó színek és benyomások sokféleségét tekintve, amelynek során több országot is megnézhetünk, és esetenként több országhatárt is átléphetünk. Megnézni a nevezetességeket, átérezni a nemzeti sajátosságokat, összehasonlítani és értékelni ezeket, egy ilyen kirándulás során mindezekre lehetőségünk nyílik.

travel, tourism, road trip and passenger transport - tour bus parked outdoors

Forrás: freepik

Fotó: lev dolgachov

Ön választ, hova megy legközelebb

Mielőtt buszos utazásra indulnánk, ésszerű felmérni a fizikai képességeinket. Bár az effajta túra nem tartozik az extrém kategóriába, ennek ellenére figyelembe kell venni, hogy az egyes határátlépések során meglehetősen hosszú időt kell tölteni a buszon ülve, majd a kirándulások során hosszú sétákat kell megtenni.

Ha valaki már 70 felett van, túlsúlyos vagy magas a vérnyomása, esetleg valamilyen sérülése van a kiruccanás idején, akkor meg kell érteni, hogy egy ilyen túra egyfajta állóképességi próbává válhat. Az sem javasolt, hogy 6 évesnél fiatalabb gyermekeket vigyünk magunkkal egy külföldi buszos utazás alkalmával.

Nem árt, ha mindenre felkészülünk

Egy Európát bejáró buszos körút során meglehetősen nehéz meghatározni a szállodákba való érkezés pontos idejét, mivel a határátlépés időpontját és a közúti forgalmat lehetetlen megjósolni. A külföldi buszos utazás megszervezését befolyásolják az időjárási viszonyok, a forgalmi dugók és az út torlódások, valamint a határon kialakult helyzetek. A kirándulások pontos idejét, a találkozók és a városból való távozás időpontját a csoportvezető közli, és ezt az időpontot betartani kötelező.

A felfedezés öröme

A programok szinte mindig biztosítanak szabadidőt a látnivalók önálló feltérképezésére, a múzeumok felkeresésére és lehetőséget arra, hogy egyszerűen egyedül lehessünk a várossal. Hiszen anélkül, hogy a külföldi buszos utazáson ismeretlen utcákon bolyonganánk, eltévednénk, meginnánk egy csésze kávét egy véletlenül talált kis kávézóban, és beszélnénk a helyiekkel, nem éreznénk át igazán az országok és városok hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában