Segítség

2024.05.24. 14:29

Női higiéniai termékeket kapott gondozottjai számára az Ökumenikus Segélyszervezet

Egy évre elegendő menstruációstermék-csomagot adományoz stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet számára a Tesco. A karitatív szervezet a családok átmeneti otthonaiban élő és a biztos kezdet gyerekházak által támogatott családok nőtagjai számára, összesen kétszáz rászorulóhoz juttatja el az adományt.

MW

Egy nő tíz év alatt egy bevásárlókosárnyi intim higiéniai terméket használ fel

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Egy nő havonta mintegy kétezer forintot költ az intim higiéniai termékek beszerzésére. Így egy nő – összesen 500 ciklussal számolva – átlagosan mintegy 1 millió forintot költ élete során menstruációs termékekre – olvasható az Ökumenikus Segélyszervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mint írják, a Tesco rajtuk keresztül most termékadományozással segíti azokat a rászoruló nőket, akiknek a bevételei nem fedezik megélhetési költségeiket, így az intim higiéniai termékek beszerzése is kihívást jelent számukra.

„Közel 15 éve tart partnerkapcsolatunk a Tescóval, amelynek során vásárlóik és munkatársaik rendszeresen támogatják munkánkat adománykuponok értékesítésével, illetve vásárlásával, valamint jótékony célra felajánlott termékekkel. Rendkívüli öröm számunkra, hogy a Tesco most a menstruációs szegénység elleni küzdelemhez is hozzájárulva egy évre elegendő termékadománnyal segít, amelyet a családok átmeneti otthonaiban élő és a biztos kezdet gyerekházakba járó családok nőtagjai számára, összesen 180 felnőtt nőnek és 20 lánygyermeknek juttatunk el. A legnehezebb körülmények között élő családok számára minden költségcsökkentő támogatás hatékony segítséget jelent, hiszen az így megspórolt összeget egyéb alapvető szükségleteikre tudják fordítani” – magyarázza Takács Katalin, az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombói Szociális Fejlesztő Központjának vezetője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a következő hetekben termékkategóriánként 2.400 darab Tesco saját márkás nappali és éjszakai betétet, tisztasági betétet, tampont, illetve intim törlőkendőt oszt szét intézményeiben.

A Tesco nem csak a segélyszervezeten keresztül segít. Az áruházlánc tavaly óta ingyenes intim higiéniai termékeket biztosít kolléganőinek és a gyakorlatukat töltő tanulóknak a boltok, a raktárak és irodák női mosdóiban. A közelgő menstruációs higiénia napja apropóján pedig minden saját márkás női intim higiéniai terméke – egészségügyi és tisztasági betétek, tamponok és menstruációs bugyik – árából elengedi az áfát, vagyis június 27-től közel 22 százalékkal csökkenti azok fogyasztói árát.


 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában