Álláspont

2024.01.09. 12:19

Hidvéghi Balázs: Brüsszelben változásra van szükség! (videó)

Brüsszelben változásra van szükség, ezért idén júniusban át kell vennie Magyarországnak Brüsszel politikai irányítását – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a közösségi oldalán közzétett videófelvételen.

MW

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hidvéghi Balázs arról beszélt, hogy 

„a Soros-hálózat emberei folytatják a Magyarország elleni alattomos támadásukat”, ugyanis Petri Sarvamaa finn EP-képviselő levélben kéri az Európai Parlament elnökét, hogy indítsanak egy újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen és függesszék fel az ország szavazati jogát.

Mindezt úgy, hogy tízmilliárd eurónyi uniós forrás felszabadításával az Európai Bizottság már decemberben írásba is adta, hogy a magyar jogállam megfelelően működik

– hívta fel rá a figyelmet a politikus.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, 

az Európai Parlamentben viszont folytatódik az „alaptalan politikai rágalomhadjárat” az ország ellen, és ez addig nem is fog változni, amíg „az uniós intézmények tele vannak az ilyen Sarvamaa-féle alakokkal”.

Ezért idén júniusban át kell vennie Magyarországnak Brüsszel politikai irányítását, Brüsszelben változásra van szükség

– jelentette ki az EP-képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában