Nincs változás

2024.01.08. 11:26

Hidvéghi Balázs: új év, régi lemez Brüsszelben

Folytatódik Magyarország alaptalan rágalmazása: új év, régi lemez Brüsszelben – közölte a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn.

MW

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hidvéghi Balázs a Facebook-oldalán azt írta, Petri Sarvamaa finn néppárti EP-képviselő hétfő reggel levélben kérte az Európai Parlament elnökét, hogy indítsanak újabb jogállamisági eljárást Magyarország ellen és függesszék fel az ország szavazati jogát.

Hozzátette: a jogállam eme „nagy bajnoka” ezek szerint nem tudja, hogy az Európai Parlamentnek nincs joga ilyen eljárást kezdeményezni. „Ráadásul decemberben 10 milliárd euró felszabadításával az Európai Bizottság éppen azt ismerte be, hogy a magyar jogállamiság megfelelően működik” – írta a politikus.

Úgy összegzett: folytatódik az alaptalan rágalmazás. „És ez nem is fog változni, amíg az uniós intézmények az ilyen, Sarvamaa-féle alakokkal vannak tele. Idén júniusban ezért kell átvennünk Brüsszel politikai irányítását” – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában