Új részletek

2023.11.17. 15:03

Hamis dokumentumokkal papírozhatták le az adományokat Karácsony Gergelyék

Habár egyre komolyabbá válik a 99 Mozgalmat – egyben Karácsony Gergelyt is – érintő botrány, a főpolgármester és köre csendben vannak, nem hajlandók megszólalni az ügyben – írja a Magyar Nemzet. Hozzáteszik: a hatóságok a nyomozás érdekeire tekintettel legfrissebb megkeresésükre már nem adhattak tájékoztatást.

Tordai Csaba ügyvéd

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Nem cáfolta, ám a nyomozás érdekeire tekintettel érdemben nem kommentálta a 99 Mozgalom elleni eljárás keretében végrehajtott házkutatásról és az ott talált bizonyítékokról szóló legújabb információkat sem az ügyészség, sem pedig az adóhatóság – írja a Magyar Nemzet. 

A lap emlékeztet: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói egy hete megjelentek a Vécsey utca 4. szám alatt, ahol Tordai Csaba ügyvédi irodája található. Az adóhatóság akkor azt közölte, hogy

a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában.

A válaszból egyértelműen kiderült, hogy a 99 Mozgalom zavaros pénzügyei miatt szállt ki a hatóság Gyurcsány Ferenc volt kormányfő bizalmi emberéhez. A főpolgármester jogi főtanácsadójánál többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le az adónyomozók. Ezek olyan iratok, amelyek az adományozók létét voltak hivatottak igazolni. A tíz jegyzőkönyvön információik szerint két MSZP-s neve szerepelt.

A dokumentumok aláírása Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában történt

 – derítette ki a Magyar Nemzet, amely hiába keresi az érintetteket, nem kapott tájékoztatást. 

Az ügyről további részletek ITT olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában