Reakciók

2023.02.13. 09:05

„Az amerikai adódollárokat Soros által támogatott szervezetek kapják”

A Mandiner beszámolója szerint sorra érkeznek a kommentek Samantha Power videós nyilatkozatára.

Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalának (USAID) vezetője

Forrás: Greg Nash

Fotó: MTI/EPA/The Hill pool

Mint ismert, Magyarországra érkezett a USAID vezére, hogy segítse a „független média” munkáját és „megvédje” az emberi jogokat. Erről Samantha Power egy kisvideóban is beszámolt Twitteren – idézi fel a Mandiner. 

Power nyilatkozatára reagált William Wolfe, a Trump-kormány egykori helyettes államtitkára, aki a Twitter-oldalán ezt írta:

Az amerikai adódollárokat Soros által támogatott szervezetek kapják, hogy a »független média« és a »civil szervezetek« álcája alatt a kulturális marxizmust erőltessék. Valamint hogy aláássák Magyarország keresztény és családbarát, konzervatív társadalmát.

Howard J. Shatz amerikai közgazdász szintén a Twitteren úgy reagált a szervezet tervezett magyarországi munkásságával kapcsolatban: 

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Magyarországról, rendkívül furcsának tűnik a USAID. Egy behatárolt költségvetéséből egy olyan magas jövedelmű országra költ, amely NATO-partner és EU-tag is egyben.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában