Olvasó

2012.06.17. 12:55

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap

A szinglifilmekről már egy ideje tudjuk, hogy nem nyerők. Hollywood is váltott. Most a babavárás rejtelmeibe kapunk meghívást másfél óra erejéig.

Dunaújvárosi Hírlap

Alighanem egy új hullámmal van dolgunk Hollywoodban, ha ezt a filmet kicsit jobban szemügyre vesszük. Sok szereplő alkalmazása, apró epizódok egymásután helyezése korábban sikert hozott Garry Marshall rendezőnek a Valentin nap és a Szilveszter éjjel kapcsán. Most Kirk Jones érzett késztetést, hogy a korábbi sikerreceptet saját filmjében is bemutassa. Öt pár babavárási élményeit követhetjük nyomon.
 
A forgatókönyv tipikusan amerikai, jól követhető. Átlagos poénokat kapunk az összekötő jelenetek egy részénél, ettől függetlenül a film nagy előnye, hogy nem laposodik el a sztori. Ki-ki saját mentalitása szerint kedvencet választ a párok közül. Jones igazi vígjátékszínészeket kért fel: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Brooklyn Decker vagy Chris Rock.

 



A várva várt kisbaba mindegyiküknél mást jelent, másképp élik meg az örömteli pillanatot.
 
Senki ne várjon világmegváltó terhességi tanácsokat. A párok komikus helyzetei éppen annyira valószerűek, amennyire várnánk. Kis limonádé történet néhány fiatalról. A sok szereplőt felvonultató séma azért mégis bejött a rendezőnek. Végig jól szórakozunk. Az utóbbi időszak talán legjobb szórakoztató filmje a saját kategóriájában. A színészek közül Cameron Diaz és Jennifer Lopez játéka marad meg bennünk, a többiek többnyire feledhetők.

Összességében elmondható, hogy egy könnyed, igazán nyári délutánokra való vígjátékkal van dolgunk. Ajánlom mindenkinek, aki kikapcsolódásként úgy dönt, hogy a gyermekvállalással kíván ismerkedni, mert nem fogja megbánni.

Szerző: Barta Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!