Női kézilabda

2012.07.06. 18:44

Ősztől zúghat a ''Hajrá, Kohász!''

Dunaújváros – Minden jó, ha jó a vége. Esetünkben a mostani hétnek. Pénteken este kaptuk a hírt: ősztől is lesz NB I-es női kézilabda!

Jankó Árpád

Mint ismeretes a Magyar Kézilabda Szövetség már szinte „belenyugodott”, hogy a következő versenyévre tizenegy tagú lesz az első osztályú női mezőny. Ám bombaként robbant pénteken a hír, miszerint a szövetség és a dunaújvárosi fél érdekei találkoztak, és Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia néven indulhat a dunaújvárosi csapat az NB I-ben. (Eddigi terv szerint az NB I B volt az indulási cél.) Az elsökség felvetése és megbízása alapján a verseny-bizottság megvizsgálta a dunaújvárosiak nevezését. Azt megfelelőnek és szabályosnak találta, így megszülethetett a döntés: ismét lehet szurkolni első osztályú női kézilabda mérkőzéseken, valahogy így: „Hajrá, Kohász!” A csapat rövidített neve D. Kohász KA lesz.



Ez tehát azt jelenti, hogy folytatódhat a női szakág munkája, versenyeztetése az élcsoportban. A tizenkettediknek „beemelt” Kohász mellett új tag a BSE Főgáz együttese, és mivel a Szekszárd, valamint a Dunaújvárosi Regale Klíma nem nevezett egyik bajnokságba sem, az NB I B-ben pedig a második helyezett Mohács nem kívánt nevezni, így a kiesett Kiskunhalas visszatérhet az NB I-be. És még egy jó hír! Az Akadémia utánpótláscsapatát pedig benevezték az NB II-es bajnokságba. Ezekután az egyesület vezetői szorgos munkával készülhetnek a bajnokságra. Lesz dolguk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!