Vizsgálat

2017.12.20. 10:17

Manipulálták a járművek fogyasztási tesztjeit a Subarunál

Vizsgálatot indít a Subaru Corp. autógyár külső szakértők bevonásával gyártmányai üzemanyag-fogyasztási tesztjeinek meghamisítása miatt.

Staff checks Subaru's car collision test, at its factory in Tokyo, Japan October 30, 2017. Subaru is latest big Japanese company to admit mistake Company recalls 255, 000 vehicles wrongly inspected. (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)

A Subaru közölte: gyártmányai műszaki ellenőrzését végző szakemberektől kapott jelzések alapján járművei üzemanyag-fogyasztási tesztjeiben nagy valószínűséggel meghamisított adatok is szerepelnek.

A Subaru egy nappal azután jelentette be az üzemanyag-fogyasztási tesztek eredménye miatt indított belső vizsgálatot, hogy az illetékes (területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai) minisztériumnak benyújtotta gyártmányai szabálytalan végső műszaki ellenőrzéséről készített beszámolóját.

A Subaru két japán üzemében három évtizeden át a feladat ellátására nem jogosult személyek végezték el az elkészült autók végső műszaki ellenőrzését. A Subaru emiatt 395 ezer autót hívott vissza ellenőrzésre Japánban.

Borítóképünkön gyári munkás vizsgál egy elkészült járművet a tokiói Subaru-gyárban. Forrás: AFP / Hitoshi Yamada / NurPhoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!