Elátkozott koronát örökölt III. Károly, amely minden férfira balszerencsét hoz

Elképesztő vagyon szállt a királysággal együtt Károlyra, bár vannak olyan elemei is, amik nem sok jóval kecsegtetnek számára, legalábbis a babonák szerint.

Forrás: AFP

Édesanyja halálával nem csak az uralkodói címet, de komoly vagyont is örökölt III. Károly, melynek ugyan a legnagyobb része koronavagyon, azaz hiába az övé, el nem adhatja, azért mégiscsak birtokolja. A forintban 11 ezer milliós vagyon javarészt ingatlanokból áll, de azért komoly összetevőt jelentenek a különböző koronaékszerek, így nagymamája, a 2002-ben elhunyt anyakirályné, azaz Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné koronája is. Sajnos azonban ezzel az ékszerrel van egy "apró" probléma: állítólag el van átkozva, és balszerencsét hoz minden férfira.

A probléma igazából nem is magával a koronával van, hanem annak ékkövével, a Koh-i-Noor gyémánttal, ami egy hindu legenda szerint egyszerre biztosít hatalmat és hoz szenvedést a férfiaknak, akik viselik. Úgy tartják, a kő tulajdonosa a világ ura lesz, ám megismeri annak minden csapását is.

A kő először Sáh Dzsahán mogul sah tulajdonában volt, akit végül saját fiai börtönöztek be. Ez követően Nádir perzsa sah rabolta el egy invázió során más ékszerekkel és vagyontárgyakkal együtt. Őt a saját emberei ölték meg. Ezt követően jutott a gyémánt a Brit Kelet-indiai Társaság tulajdonába, ahonnan először Viktória királynőhöz, majd pedig 1902-ben Alexandra brit királyné koronájára került.

Forrás: AFP

 Legutoljára az ékszert koronán az anyakirályné viselte 1953-ban, lánya, II. Erzsébet koronázásakor. A publikum utoljára a királyné 2002-es temetésén láthatta – összegzi a történetét a Daily Star nyomán a Bors.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy Károly aligha fogja ezt a koronát viselni, ugyanakkor felesége, Kamilla talán igen. Ő azonban szerencsére biztonságban van: a kő ugyanis a mondák szerint csakis a férfiakra jelent balszerencsét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!