Novák Katalin megmutatta, milyen ajándékokkal lepi meg a brit királyi párt

III. Károlyt május 6-án koronázzák meg a londoni Westminster-apátságban.

A Buckingham-palota által 2023. április 4-én közreadott, a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota Kék szalonjában készített kép III. Károly brit királyról és a feleségéről, Kamilla királynéról

Forrás: MTI/EPA/Buckingham-palota

Fotó: Hugo Burnand

Novák Katalin köztársasági elnök Magyarországot képviselve szombaton részt vesz a brit királyi pár koronázásán a londoni Westminster-apátságban.

A szokásoknak megfelelően több ajándékkal is készül III. Károly királynak és Kamilla királynénak.

Közismert, hogy III. Károly király szenvedélyesen szereti a lovakat. A néhai Marton László, a XX. századi magyar szobrászat egyik legjelentősebb alkotója pedig Károly király jóbarátja volt. Marton vendégeskedett is az akkori trónörökösnél, aki megnyitotta a művész egyik angliai kiállítását is. Ezért esett a választásom Marton lovas kisplasztikájára

– írta a magyar államfő pénteken a Facebook-oldalán.

Novák Katalin közösségi oldalán közölte,

a királyi pár nagyon szereti a természetet, nagyon szeretnek túrázni.

Kéktúrázóként tudom, hogy a jó bakancs elengedhetetlen a túrázáshoz, ezért ajándékozom a királyi párnak túrabakancsot, ami attól különleges, hogy bele vannak gravírozva Károly király és Kamilla királyné emblémái.

– írta a köztársasági elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában