Mezőfalva

2015.10.02. 16:27

Kórusok találkozója Mezőfalván

Mezőfalva – Négy kiváló kórus verseng szombat délután az immáron hetedik alkalommal jelentkező Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozón a római katolikus templomban.

Szabó Szabolcs

Szombaton 16 órakor kezdődik a Mezőfalvi Római Katolikus Templomban a Dréta Antalról, Mezőfalva egyik alapítójáról elnevezett egyházzenei kórustalálkozót.

Az immáron hetedik alkalommal jelentkező nemes versengésen a szervező Mezőfalvi Nőikar mellett a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus, a pákozdi nőikar az Angelika Kamarakórus, valamint a Zirci Városi Vegyeskórus produkcióját hallhatja majd a remélhetően szépszámú közönség.

Igazi zenei csemegét jelent a kórusok nemes versengése a hagyományos mezőfalvi egyházzenei találkozón. Fotó: Archív

A kórustalálkozón a Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata által alapított díjat, a Dréta Antal emlékplakettet ítéli oda a szakmai zsűri az arra érdemes kórusnak.

A zsűri döntése alatt a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneművészetben tanuló növendékei lépnek fel.

A rendezvény védnökei: Dékány Árpád Sixtus zirci főapát és Márok Csaba Mezőfalva település polgármestere.

A koncert ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!