Lóerő

2013.08.16. 06:13

Magyar szerpentinen

Bakonynána - A székesfehérvári DSF Extrém Sportegyesület a hétvégén rendezi meg a nemzetközi drift trike verseny első magyarországi fordulóját. Olasz, osztrák, román és magyar versenyzők is megmérettetik magukat a drift és gyorsasági futamokon a római fürdő szerpentinjein.

Miskei Anita

Egy maroknyi fehérvári fiatalt egy új sportág, az Új-Zélandról induló drift trike hódított meg. S mivel sem hazai pálya, sem hazai ellenfelek nem akadtak, az olasz bajnokságon tették próbára tudásukat. A kemény mag legkitartóbb és legsikeresebb versenyzője Vaszilkó Balázs lett, aki több kupát is elhozott a napfényes Itáliából. Majd hosszas keresgélés és megfeszített munka után a drift trike-ot a fehérvári DSF Extrém Sportegyesület fogadta be. Az új szakosztály sok segítséget kapott Kiss Szilárdtól, így Balázs és versenytársa, Hori, azaz Horváth Zsolt merész ötlettel állt elő.

A nemzetközi versenysorozat szervezőit megkeresve felajánlották, otthont adnának egy magyarországi futamnak is. A szervezők a lelkes fehérvári fiatalok ötletére nyitottak voltak, s a versenynaptárba bekerült az első magyar futam is, melyet éppen ezen a hét végén Bakonynánán rendeznek meg.

A fiatalok elmondták, sok helyszínt megnéztek, rengeteg akadályba ütköztek annak ellenére, hogy először mindenki tárt karokkal fogadta a rendezvény lehetőségét. Végül a Székesfehérvártól alig 30 kilométerre fekvő Bakonynána szerpentinjeit hódíthatják meg a nemzetközi mezőny legjobbjai. 23 olasz, 4 román, minimum 2 osztrák versenyző, továbbá miskolci, fehérvári, zirci és budapesti versenyzők is lesznek. Sőt, a magyarokat egy női versenyző is képviseli majd a szombati próbafutamokon, s vasárnap, a délelőtti gyorsasági és délutáni drift futamokon.

 

Szombaton próbafutamokon, a vasárnap délelőtti gyorsasági és délutáni drift futamokon próbálhatják ki magukat a versenyzők



A szombat délutáni edzőnapot azonban izgalmas programok előzik meg, a fehérvári fiatalok ugyanis fontosnak tartották, hogy városukat is megmutassák a versenyre érkezőknek. Így a versenyzők a székesfehérvári rendezvényeket is megismerhetik, belekóstolhatnak a magyar konyha ízvilágába, s készülhetnek a hazai lejtőkön az edzés alatt.

Az egyesület egyébként önerőből rendezi meg a magyar futamot, de bíznak abban, hogy a sikeres hétvége után eddigi eredményeik még több figyelmet kapnak, s akár segítséget is a jövő évi versenyhez. Hiszen a hazai megmérettetés az első, de hagyományteremtő, szeretnének évről évre bekapcsolódni a nemzetközi versenybe egy-egy magyar bajnoki fordulóval.

A két kilométer hosszú pályán a legjobban teljesítőket serleggel és érmekkel jutalmazzák a szervezők, sőt, egyedülálló kategóriákat is hirdettek a résztvevőknek, így a legnagyobb esés és a legszebb trike tulajdonosát is kitüntetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!