Kultúra

2012.03.03. 03:29

A természet napszámosai

Dunaújváros - Tavaszvárás idején rendre jelentkezik a Mezőföld Fotóklub kiállítása. Remek, mint mindig.

Szabó Szabolcs

Ha van kötelező program, így tavaszvárás idején, akkor az a Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása, amely az utóbbi időben a Munkásművelődési Központban székelő Kassák Galériában talál - rendre - otthonra. A tegnap este nyílt tárlat előtt átszemléztük az utóbbi évek terméséről írott szerény bejelentkezéseinket és hát meg kell mondani az őszintét: sokkal tovább idén sem jutunk. Itt mindig minden a helyén van. Azért idézünk a múltból: minden alkalommal elhatározom, hogy életmódot váltok, minden hétvégén járok egyet legalább a kiserdőben, a heti rendes teleszívás után végre csak a tüdőmet szívom tele jófajta erdei levegővel, és addig baktatok a sűrű sötét erdőben, míg észre nem veszek egy üzekedő erdei örvös nyehőcepárt - írtuk anno és a tegnap nyílt válogatás is bizonyítja, hogy anno (is) igazunk volt.

Mert A mi világunk évről-évre jelentkező gyűjteménye olyan aprócska és nagy csodákat, titkokat tár elénk, amelyek előtt kötelesek vagyunk leborulni. A regnáló természetfotós kiállás a hónap végig látható és bátran ajánljuk minden érző emberkének. Mert: üdít, frissít, balzsamozza ridegre fordult lelkünk. A kiállítók névsora: dr. Almás István, Bartos Imre, Doba Antal, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Sándor, Kovács Lajos, dr. Körmendi Mária, Krizák István, Oroszi Zoltán, Rónai Gábor, Sóti László, Szilágyi András. Aprócska csodák terjedelmes gyűjteménye - megtekintése ajánlott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!