Kultúra

2011.09.13. 02:28

Magyar Dal Napja: megérte a csatlakozás!

Dunaújváros - A szervezők részéről egyértelmű: megérte az utolsó pillanatban csatlakozni a Magyar Dal Napja programhoz - vasárnap ezernél is többen szórakoztak az eseményen.

Gallai Péter

Az idén hatvanéves Dunaújváros, valamint a Dunaújvárosi Főiskola összefogása révén az utolsó pillanatban még a város is benevezett a bulira. Megérte - a szervezők szerint is. Vasárnap ugya a csodás időben remek hangulat uralkodott a Molnár László Emlékparkban.

- Sokat segített a promócióban, hogy délelőtt az Alba Volánnal kötött megállapodás jóvoltából, zenészek tűntek fel a helyijáratos buszokon, sokan eleinte meglepődtek, de a fogadtatás pozitív, sikeres volt. Délután pedig a Zorall zenekar buszozott, gitárokkal, csörgőkkel fokozták a hangulatot. A rockbanda a végén annyira belejött, hogy még lakodalmas magyar nótát is énekelt - kezdte értékelését a helyi szervezőbizottság tagja, Mészáros János.

Majd így folytatta: - A főiskola előtti park remek helyszínnek bizonyult, igazi piknikhangulat uralkodott, s az időjárásra sem lehetett panasz. Érdemes lenne kihasználni a későbbiekben is ezt a közösségi teret. Este már telt ház volt, a becslések szerint ezernél is többen fordultak meg a helyszínen a nap során, s ez még óvatos összegzés.

A szervező elárulta, még idén összeállítanák a jövő évi, városi programsorozatot, amelyben, ha rajta múlik, helyet kell hogy kapjon a Magyar Dal Napja is. Persze minden pénzkérdés, de idén is sikerült tető alá hozni a bulit, ami azért országos reklámot is hozott a településnek. Meg remek szórakozást, nekünk.A kemény rockerek még lakodalmast is énekeltek

az autóbuszon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!