Külföld

2014.02.03. 09:54

Heroin miatt halt meg Philip Seymour Hoffman?

Holtan találták Philip Seymour Hoffman színészt New York-i lakásában.

Csaknem félszáz, feltehetően heroint tartalmazó borítékot találtak a váratlanul elhunyt Oscar-díjas színész, Philip Seymour Hoffman manhattani lakásában - közölte hétfőn a CNN amerikai hírtelevízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Hoffman valószínűsíthetően kábítószer-túladagolásban halt meg vasárnap 46 évesen. Holttestére a fürdőszoba padlóján leltek rá, a bal karjában egy fecskendővel. A színész otthonában további kéttucatnyi fecskendőt, orvosi rendelvényre kapható gyógyszereket (köztük nyugtatókat), valamint - a félszáz heroinos borítékon felül - fehér port tartalmazó és üres kábítószeres zacskókat találtak.
A New York-i kórboncnoki hivatal még nem hozta nyilvánosságra a színész halálának okát. A rendőrség értesülése szerint Hoffman szombat este 8-kor még beszélt a volt élettársával. Vasárnap reggel a gyermekeiért kellett volna mennie, de nem jelent meg. Holttestére David Katz színműíró bukkant rá egy másik személy társaságában.

A színész volt élettársa, Mimi O'Donnell divattervező, akinek három gyereke született a színésztől, azt mondta, hogy szombat délután látta Hoffmant a lakása környékén, aki bódultnak tűnt. Hat órával később telefonon beszélt vele, és véleménye szerint a színész akkor is be volt kábítószerezve. Másnap délelőtt 11-kor, miután hiába várta, hogy felvegye a gyerekeket, O'Donnell Katzot kérte meg, hogy menjen fel Hoffman lakására.

A rendőrök megpróbálják kideríteni, hogy volt-e valaki más is a lakásban, amikor bekövetkezett a tragédia, valamint azt is, hogy honnan szerezte be a színész a drogot. Ismerőseinek elbeszélése alapján Hoffman közkedvelt alakja volt Manhattan Greenwich Village negyedének, ahol gyakran látták, ahogy a gyerekeit elkíséri az iskolába.

Tavaly Hoffman a TMZ internetes sztármagazinnak elmondta, hogy jelentkezett egy elvonókúrára, mert hosszabb kihagyás után visszaeső kábítószeres lett. A kezelés után kivett egy lakást, ahol a családjától külön élt. 2011-ben egy tévéinterjúban bevallotta, hogy korábban súlyos drog- és alkoholproblémái voltak.

Halálával kapcsolatban addiktológiai szakértők rámutattak, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt években könnyebb lett nagy tisztaságú heroinhoz jutni.

 

Videó (a reklám után indul)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!