Külföld

2013.07.18. 10:22

Izrael - A tárgyalások felújításának állítólagos palesztin feltételeit ismertette a média

Mahmúd Abbász palesztin elnök John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatott legutóbbi találkozóján ismertette a 2010-ben elakadt palesztin-izraeli béketárgyalások felújításának gazdasági feltételeit - írta csütörtökön a Jediót Ahronót című izraeli napilap.

MTI

Eszerint Abbász Rámalláhban repülőteret, a Holt-tenger partján pedig egy turistaparadicsomot "követelt".

Az ammáni találkozón állítólag előrelépés történt, és körvonalazódtak a palesztin gazdasági követelések. A lap honlapja szerint a palesztinok többek közt Rámalláh mellett, a palesztin ellenőrzés alatt álló területen könnyű repülőgépek és helikopterek fogadására alkalmas repülőteret szeretnének.

A vendéglátóipar fejlesztése céljából szállodakomplexumot építenének a Holt-tenger partjára. Ezenkívül engedélyt szeretnének földgázlelőhelyek feltárására a gázai partoknál, és növelnék a palesztin munkavállalási engedélyek számát Izraelben.

Meg nem erősített jeruzsálemi értesülések szerint nem kizárt, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter pénteken bejelenti az izraeli-palesztin tárgyalások felújítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!