Külföld

2012.09.21. 15:10

Nébih: ne forgalmazzák és vásárolják a ''cseh-listás'' termékeket!

A Nemzeti Élelmiszerlán-biztonsági Hivatal (Nébih) ismételten felhívja a magyar fogyasztókat és forgalmazókat, hogy a "cseh-listán" szereplő alkoholokat ne forgalmazzák és vásárolják - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

MTI

Az élelmiszerbiztonsági hatóság felhívja a cseh hatóság exportot tiltó határozatában foglalt szeszes italok forgalmazóit, hogy - az adott tétel megfelelősségének bizonyításáig - a termékeket a forgalomból vonják ki.
   
A Nébih emlékeztet: a cseh élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság megtiltotta a Csehországban előállított 20 térfogat-százalékú vagy azt meghaladó szeszes italok forgalmazását, valamint exportját.
   
Erre tekintettel a Nébih felhívja valamennyi szeszesitalt forgalmazó cég figyelmét arra, hogy a cseh hatóság forgalmazást tiltó listáját folyamatosan kövesse nyomon. Az abban szereplő termékeket felelős forgalmazóként vonja ki a forgalomból.
   
A hatóság ismételten kéri a forgalmazókat és a fogyasztókat is, ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék az a Nébihnek, a hivatal zöldszámán, a 06-80-263-244-es telefon számon. A Nébih felhívja a fogyasztók figyelmét is arra, hogy kellő körültekintéssel kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!