Külföld

2010.07.23. 09:14

Guinness-rekorder lett a Fűrész-sorozat

Los Angeles - Minden idők legsikeresebb horrorfilm-sorozataként vonul be a Guinness Rekordok Könyvébe a Fűrész-széria.

MTI

A rekord hivatalos elismerésére pénteken kerül sor a San Diegóban zajló Comic Con nemzetközi szórakoztatóipari bemutatón és vásáron.
    
Mark Burg, a sorozat egyik producere csütörtökön számolt be róla, mekkora eredménynek tartja, hogy olyan horrorsorozatok fölébe kerekedtek, mint a Péntek 13, a Rémálom az Elm utcában, a Halloween vagy A texasi láncfűrészes.
    
A Fűrész-szériából eddig hat filmet vetítettek: a sorozatból 2004. óta minden halloweenre megjelent egy újabb epizód. A hetedik, befejezőnek szánt részt október 29-én mutatják be, ezúttal három dimenzióban.
    
A Fűrész-filmek globális mozibevétele összességében meghaladja a 730 millió dollárt (161 milliárd forintot). Emellett a Lionsgate által forgalmazott produkciókból világszerte több mint 30 millió DVD fogyott el.
    
A horrorsorozat főszereplője egy őrült sorozatgyilkos, aki lelki terrornak veti alá áldozatait, mielőtt brutálisan végezne velük.
    
Mint Burg elmondta: már a második rész forgatásánál eldőlt, hogy összesen hét epizódot készítenek, és sem előzményfilm, sem egy mellékszál továbbgondolása formájában nem lesz folytatása a sorozatnak.
    
A producer azt ígérte, hogy a befejezésben minden eddig felmerült kérdésre választ kapnak majd a nézők, ugyanakkor arra is ügyeltek, hogy azok is követni tudják az eseményeket, akik a korábbi részeket nem látták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!