Külföld

2009.04.17. 10:11

Tűzharcban lőttek le két magyart Bolíviában - Rózsa-Flores Eduardo volt az egyik férfi

Caracas/La Paz - Két magyart és egy bolíviait lelőttek egy az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben - a bolíviai rendőrfőnök közlése szerint. Az Evo Morales életére törő csoportosulásnak állítólag magyar, horvát és ír tagjai voltak. Más források szerint román is akad közöttük. Eduardo Rózsa-Flores az egyik, Magyarosi Árpád a másik magyar áldozat.

nincs nev

Magyarosi Árpád román állampolgár. Péntek délelőtti bolíviai hírügynökségi jelentés szerint nem volt tűzharc, a három embert álmában végezte ki a rendőrség. Negyedik, őrizetbe vett társuk a szombathelyi főiskolán is tanult.

Hugo Escobar a bolíviai fővárosban nyilatkozva elmondta azt is, hogy robbanóanyagot, nagy kaliberű fegyvereket és iratokat foglaltak le. 
A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban, egy szállóban félórás lövöldözés zajlott le.
A tűzharcban meghalt három ember, és további kettőt letartóztattak. Morales azt mondta, hogy az összeesküvők őt, valamint az alelnököt és egy minisztert akarták meggyilkolni. Az elnök életére törő bandának magyar, horvát, és ír tagjai is voltak, írja az upi.com. A Reuters arról számol be, hogy a potenciális merénylők állampolgárságát illetően ellentmondásosan írnak a helyi lapok, amelyek magyar, román, ír zsolodosokról cikkeznek.


www.vasnepe.huhttp://www.vasnepe.hu" target="_blank"/cimlapon/20090416_bolivia_lelottek_ket_magyart

www.fmh.huhttp://www.fmh.hu/" target="_blank"cimlapon/20090417_kozos_konyv_hallgatas_hadmuvelet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!