Üzenet az otthoni hegyeknek

2018.03.21. 17:30

Wass Albert-emlékestet tartottak az MMK-ban

A Panoráma Világklub könyvbemutatóval egybekötött Wass Albert-emlékestet tartott hétfőn este a Munkásművelődési Központban.

Balla Tibor

A Panoráma Világklub (a világ öt kontinensének 95 országában eddig összesen 236 társklubja jött létre, Magyarországon 77, határain kívül 159 klub alakult) és a Magyarságszolgálati Alapítvány – Wass Albert fiainak (Vid, Huba, Géza, Miklós, Endre) egyetértésével és támogatásával – 2018-ban Wass Albert-emlék­évet tart az író születésének 110. és halálának 20. évfordulója tiszteletére. Ennek keretében műsoros emlékesteket, könyvbemutatókat szerveznek a Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban. Ennek egyik állomása volt Dunaújváros, ahol – ezzel is helyivé téve a rendezvényt – dunaújvárosi résztvevőket is bevontak.

A Pannon Oktatási Központ komplett műsorral készült Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Választékos program

Nyitásként magát Wass Albertet idézték meg a róla szóló Örökségkönyv mellékleteként elérhető videofelvétel segítségével. Az általa képviselt és nagyra tartott szellemiséget, kulturális örökséget a fiatalokon keresztül tárták a közönség elé. A Móricz Zsigmond Általános Iskola 3.a osztályos leánytanulói erdélyi népdalcsokorral kedveskedtek népviseletbe öltözve.

Wass Albert költészetének egy-egy szeletét Vincze B. András megzenésített formában, gitár- és szájharmonika-kísérettel adta át a közönségnek.

A móriczos diákok népviseletbe öltözve énekeltek erdélyi népdalokat

Ismét vetítés következett, az emlékév nyitányaként januárban a Duna Palotában megrendezett díszünnepségre pillanthattak be, ahol a Wass Albert Örökség Díjakat is átadták egy gálaműsoron. Dr. Tanka László, a könyv szerzője mesélt a kötet születésének apropójáról.

A Pannon Oktatási Központ diákjai Kovács Katalin szerkesztésében egy Wass Albert-összeállítással kedveskedtek, amelyet Szentimrey Dóra csodás szólóéneke zárt. Az estet Vincze B. András zárta megzenésített versekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!