Kézilabda

2011.02.19. 21:14

Ismét behódolt a szlovák bajnok - MKB-Tatran: 33:22

Veszprém - Már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát az MKB Veszprém KC idei első Bajnokok Ligája találkozóján. A bakonyiak remek védekezéssel ütötték ki a szlovák bajnokot.

Napló

MKB Veszprém-Tatran
33:22 (21:10)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Andersen, Sodal (norvégok). MKB Veszprém KC: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 4, Vujin 6 (2), CSÁSZÁR 4, SULIC 4, TERZIC 3, IVÁNCSIK G. 4. Csere: Liszkai (kapus), LUSNYIKOV, LALUSKA, Perez 3, Gulyás 2, Korazija 1, Nagy 2, Vilovski, Eklemovic. Edző: Mocsai Lajos. Tatran Presov: Krupa – Urban 2, Kristopans, Dudás, Pekar 1, Tumidalsky 2, ANTL 7 (2). Csere: Radcenko 1, Mazar, Mikeci 3, Mazúr 1, Babjak 1, Krok 4. Edző: Rastislav Trtik.

 

 

 

 

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Bő másfél héten belül másodszorra feszült egymásnak a magyar és a szlovák bajnok. Az első alkalommal, a Barátság-kupában sima veszprémi siker született, s a hazai drukkerek most is valami hasonlót vártak, hiszen a BL B csoportjának éllovasaként, a hatos sereghajtója ellen, az MKB volt a toronymagas esélyes.

 

 

 



A téli szünetben „kiéheztetett” veszprémi közönségi csarnokot rengető hangorkánnal fogadta kedvencei pályára lépését. Hihetetlen tempóban kezdődött a mérkőzés, az első három gólt a hazaiak jegyezték, de Terzic kiállítása után sikerült egyenlítenie a Tatrannak. A vendégek folytatták a rohanást, míg a Veszprém kidolgozottabb és eredményesebb akciókat vezetett. Vujin hetesből szerzett találatával a 12. percben ismét három (7:4) volt a különbség. A szlovák együttes nem tudta kihasználni, hogy a bakonyiak olykor pontatlanul céloztak, igaz, a hazai hatosfalon ekkor nagyon nehéz volt megtalálni a rést.

 

 



A 18. percben a bokasérüléséből felépült Sulic növelte öt gólra (13:7) a hazai előnyt. Trtik időt kért, de a belendülő Mocsai-csapatot ez sem tudta feltartóztatni. A 27. percben már tízig (19:9) számolhatott a közönség, a hazaiaknál nem akadt gyenge teljesítmény, a Tatran viszont totálisan leblokkolt.

 

 



Két szlovák találattal indult a második játékrész, de a válasz nem váratott sokáig magára. A Császár irányította támadóegység továbbra is eredményesen bontotta meg a vendégek falát, míg a hazai védelem rendkívül szigorúan zárt össze. Alig telt még el 13 perc a félidőből, az arénában máris kezdett fesztiválhangulat eluralkodni.

 

 



A B közép hullámzásra buzdította a többieket, akik tizennégygólos MKB-vezetésnél szívesen ugrottak fel a helyükről. Mocsai Lajos időközben fokozatosan kicserélte a kezdőcsapatot, mindenki szerepet kapott és mindenki igyekezett is élni a lehetőséggel. Liszkai folytatta Fazekas szép védési sorozatát, Korazija rögtön góllal nyitott, Nagy a hajrában szerzett két szép találatot, Vilovski pedig elsősorban a védekezésben jeleskedett. Az utolsó percekben néhány eladott labdát követően szépítettek a vendégek, de ez ne rontotta el az ötezer ünneplő szurkoló örömét.

 

 

 

 



Mocsai Lajos: - Jól felkészített együttes ellen játszottunk. Nagy iramban kézilabdáztunk, s ugyan kezdetben nem volt olyan magabiztos a csapat, a folytatásban azt a Veszprémet láthattuk, amelyet a leginkább szereti a közönség. A fiúkat dicsér, hogy a második félidőben ugyanolyan komolyan vették a játékot, mint az elsőben. Örülök, hogy kritikus pontokat mi tudtuk irányítani és uralni. További sok sikert a Tatrannak!

Császár Gábor: - Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, jó meccset játszottunk. Jó úton járunk, elég felkészültek vagyunk, hogy az előttünk álló kemény sorozatot sikerrel vegyük. A Presov megpróbálta a legnagyobb erősségét, a gyors játékos erőltetni, de hamar fel tudtuk venni a ritmust. Keményen meg kellett küzdenünk minden gólért, azonban nagyon örülök, hogy egyre jobban megy a csapatnak.

Rastislav Trtik: - Gratulálok a Veszprémnek. Jobb volt nálunk, mi csak az első félidőben tudtuk tartani az iramot. A magyar bajnok a csoport egyik legjobb együttese. Örülünk, hogy itt játszhattunk, remek ebben az arénában a hangulat.

Dainis Kristopans: - Nagyon jól védekezett a hazai csapat, rendkívül nehéz volt letámadni a falat, a kapusuk pedig remekül védett. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzetbe kerülni. Az atmoszféra igen kellemetlen a vendégcsapatnak itt, s a Veszprém nagyon komolyan vette a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!