Jégkorong

2014.08.29. 21:00

Vasárnap a lengyel bajnok, a Sanok érkezik Dunaújvárosba

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata péntek este a szlovák Extraliga negyedik helyezettjét, a Pöstyént fogadta. A vendégek 5-2-re nyertek.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Pöstyén

2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

Dab.Docler: Hajek (Sevela) – Martine, Hüffner, Somogyi, Papp, Azari – Pozsgai, Martinka,Gröschl, Kiss, Peterdi – Nagy, Mestyán, Szappanos, Galanisz, Pavuk – Hruby, Erdélyi, Magosi, Szepessy M., Szepessy B., Hardi. Edző: Donald MacLean.

SHK 37 Piestany: Rybár (Kicina) – Sedivy, Skadra, Románek, Misura, Klempa – Brnák, Smec, Rapác, Holovic, Kutálek – Cuník, Valjent, Haring, Valo, Hamrák – Bucka, Hluch, Hudec, Schmidt, Lichanec.

Két variáció van: vagy már nem szeretik a jégkorongot Dunaújvárosban, vagy a szurkolók csak a nagyon komoly tétmeccsekre vannak kiélezve. Tegnap a szlovák Extraliga negyedik helyezettje játszott Dunaújvárosban, ingyenes belépés mellett nagyon kevés nézőt láthattunk a csarnokban.

Az első két harmad alapján talán megkockáztathatjuk azt, hogy azok jártak jól, akik otthon maradtak, mert az Acélbikák nem igazán találták a játék ritmusát. A vendégek uralták a játékot, viszont a harmadik harmadban remek jégkorongot láthattak a nézők. A dunaújvárosiak egyre többet támadtak, keményen védekeztek és szorossá tudták tenni a mérkőzést.

A 3-2-es pöstyéni vezetésnél a dunaújvárosiak közel voltak az egyenlítéshez, de ekkor egy felkészülési mérkőzéshez talán méltatlanul dulakodás kezdődött. Végül 5-2-re kapott ki a DAB, az utolsó gólt lehozott kapusnál, üres kapura lőtték a vendégek. Az azért mindenképpen megjegyzendő, hogy az utolsó húsz percben tizenkét percet játszott a DAB emberhátrányban. Vasárnap a Sanok jön 18 órakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!