Jégkorong

2012.06.17. 19:47

Az osztrákoknak nem kellenek az Acélbikák

Dunaújváros - Benne volt a levegőben, de reménykedtünk. Az Osztrák Jégkorong Szövetség szlovén csapatokkal képzeli el a Nationalligát, a Dab. Docler nem kell nekik.

Agárdy Csaba

Az osztrák szövetség pénteken tájékoztatta  a Dab.Docler vezetését, hogy az idei szezonban nem számít a dunaújvárosi csapat szereplésére. (A tavasszal befejeződött sorozatban tizenkét csapatból a negyedik lett a DAB.) Sajnos az összes osztrák csapat az Acélbikák indulása ellen szavazott. Ezt azzal magyarázták, hogy Dunaújváros túl messze van nekik. Az osztrák másodosztályban egyébként csak négy osztrák csapat marad, mert az Innsbruck és a Dornbirn az EBEL-ben folytatja, a farmcsapatok az EBEL-juniorban, míg a Kapfenberg Bulls és az ATSE Graz visszalépett.
Az osztrákok most a Slohokej Ligát (szlovén, horvát, szerb csapatok) akarja bekebelezni, de csak a szlovén csapatokra számít.
A DAB tehát csak a MOL Ligában indul, így ebben a szezonban csak egy csapata lesz. A cél a MOL Ligában a címvédés, és egy EBEL-indulásra esélyes csapat kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!