Hírek

2017.06.21. 17:05

Szúnyoggyérítés a hónap végén

DUNAÚJVÁROS - A jövő héten több eljárással is zajlik majd a szúnyoggyérítés a város területén. Bevetés földön és levegőben.

DH-információ

Mint arról már többször is olvashattak lapunkban, a szúnyoggyérítések koordinálásáért a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja felel.

 

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyoglárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során számos készítményt használnak. A készítmények kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Dunaújvárosban a légi kémiai védekezés - az időjárás függvényében - június 27-én, kedden várható a napnyugtát megelőző másfél órában. (Tartaléknapok: 2017. június 28-29.) A földi kémiai védekezést - az időjárás függvényében - június 28-án, szerdán a napnyugta utáni időszakban végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!