Hírek

2017.04.18. 16:15

Április 24-ig még marad a távfűtés

Dunaújváros – Véget ért a fűtésszezon, viszont hideg van. Hivatalosan április 15-től leáll a távfűtés városunkban, azonban a szolgáltató cégnek egészen május végéig a város illetve a városlakók rendelkezésére kell állnia.

Körmendi Erzsébet

Azaz: ha a napi hőmérséklet tartósan csökken, ismét vissza kell állítania a szolgáltatást.

– Mivel a két esemény egybeesett, ezért marad egyelőre a távfűtés – tudtuk meg dr. Göblyös Bélától, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától, aki elmondta: – Az időjárási előrejelzések szerint a következő napokban az éjszakai hőmérséklet fagy közelében lesz, ezért úgy döntött a társaságunk, hogy április 24-ig mindenképpen fenntartja a szolgáltatást, ezt követően pedig az időjárási előrejelzéseket figyelembe véve döntünk a folytatásról.

Így most, április 24-ig csak azoknak a közös képviselőknek kell bejelentést tenni a szolgáltatónál, akik már nem szeretnék a távfűtést igénybe venni. A bejelentést követően állítja le náluk a DVCSH a szolgáltatást.

S. Hegedűs Ambrus távhő-szolgáltatási üzemigazgató hangsúlyozza:

- Nem árt tudni, hogy a termosztatikus szelepek a lakásban lévő hőmérsékletet figyelembe véve kapcsolják be és ki radiátoronként a távfűtést. Azaz 3-as fokozaton csak akkor melegszik a radiátor, ha a hőmérséklet a helyiségben nem éri el a 20 fokot.

A mérés szerinti elszámolások bevezetése óta megszűnt a pótfűtés fogalma. A lakóknak évente egyszer a hőközpontokban mért, elfogyasztott hővel kell elszámolniuk. Így a mostani fűtés is az éves elszámoláshoz adódik.

A fűtési idény befejeztével fontos tudni a KERET-programos lakások tulajdonosainak, hogy ajánlott feltekerni 5-ös fokozatúra a termosztatikus szelepfejeket, hiszen ezzel tudják megakadályozni, hogy az őszi szezonkezdetkor a levegősödés miatt csörögjenek, zörögjenek a fűtőtestek. A szelepek teljes kinyitásával a nyári javítási, karbantartási munkáknál akadálytalanul tudja a szolgáltató leengedni, és újra feltölteni a rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!