Hírek

2017.03.23. 18:20

Díjat kapott Kovács Éva, a Szent Pantaleon Kórház munkatársa

Dunaújváros - Pannon Diabetes Díjat kapott Kovács Éva, a Szent Pantaleon Kórház szakrendelésének munkatársa a Tihanyban megrendezett XXI. Dunántúli Diabetes Hétvége elnevezésű konferencián.

Balla Tibor

Az I. Dunántúli Diabetes Hétvége megrendezésének 20. évfordulójára 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület. A díjat egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók, akik a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégáknak, és szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához.

A díjat az idei évben dr. Bujtor Zoltán, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház diabetológus főorvosa és Kovács Éva, a Szent Pantaleon Kórház diabetológiai szakrendelésének munkatársa vehette át.

Kovács Éva a konferencián a kitüntetés átadásakor Fotó: K. É.

Kovács Éva még a nyolcvanas évek elején tanfolyamos ápolóként kezdett el dolgozni a kórház belgyógyászati osztályán. 1990-ben felnőtt szakápolói végzettséget szerzett. 1994-ben a diabetológiai szakrendelésen folytatta munkáját, majd 2007-ben, immáron tíz esztendeje vette át klinikai diabetológiai szakápolói oklevelét. Évának meghatározó szerepe van a nagy forgalmat lebonyolító, évi több mint tizenháromezer esetet ellátó szakrendelés tevékenységében A terhességi diabétesz szakrendelésen zajló szűrés szervezésében, lebonyolításában nélkülözhetetlen a munkája.

A cukorbetegekkel rendkívül empatikus, kedves, közvetlen lényével könnyen teremt kontaktust velük. A betegek szeretik, ragaszkodnak személyéhez. Munkáját lelkiismeretesen, magas színvonalon, a diabétesz gondozása irányában elkötelezetten végzi. Folyamatosan ellát egyéni és kiscsoportos betegoktatást is.

Megszerzett szakmai ismereteit folyamatosan karbantartja és rendszeres résztvevője a hazai diabetológiai konferenciáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!