Hírek

2017.01.13. 19:20

Az új börtönökkel a telítettség is csökkenni fog

A hamarosan megépülő nyolc új börtönben szolgálatot teljesítő 2500 fős állomány felvétele ütemezetten zajlik, az első 473 jelentkező kiképzését pénteken kezdte meg a büntetés-végrehajtás, ugyanakkor a toborzás folytatódik.

DH-információ

A börtönök zsúfoltságának csökkentésére 2010 óta működik férőhelybővítési program, amelynek köszönhetően 2015-ben négy börtönben összesen több mint nyolcszázzal nőtt a fogvatartotti férőhelyek száma.

A program keretében további nyolc új börtön épül: Kunmadarason egy ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengeren, Komlón, Békésen, Hevesen és Komádiban pedig egy-egy ötszáz fő elhelyezésére szolgáló bv.-intézet kezdi meg működését. Az új beruházásoknak köszönhetően a telítettség várhatóan 100 százalék alá csökken, valamint 2500 új munkahely létesül.

A mostani képzési ciklusban 473-an kezdik meg tanulmányaikat Fotó: BVOP

A most kezdődő képzési ciklusban 473 fő kezdi meg tanulmányait, hogy a kiképzés végeztével büntetés-végrehajtási felügyelőként szolgáljanak majd az új börtönökben. Az első képzést Schmehl János vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának helyettese, korábbi pálhalmai parancsnok nyitotta meg Nyíregyházán.

A felügyelők szakképzése Budapesten és a Nyíregyházi Egyetemen zajlik, hat és fél hónapon át. A sikeres vizsgát tett hallgatók büntetés-végrehajtási felügyelő OKJ-s bizonyítványt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!