Hírek

2015.06.10. 18:15

A XXI. század grundjai - Multifunkcionális sportpályák a város két óvodájában

Dunaújváros - Délutánonként úgy kell kikönyörögni a gyerkőcöket a pályáról - adott gyorsjelentést az Ovi-Foci Programról egy érintett óvodapedagógus. Kíváncsiak voltunk, mi is ez pontosan?

Szabó Szabolcs

Lehet másként alakult volna a magyar futball utóbbi három évtizede, ha a legfontosabb alapozást már korábban az óvónőkre bízzák – rögzítettük a Pajtás utcai óvoda szép zöld gyepén, amely tényleg kifogástalanul zöldell, ám csak a festés miatt.

A közelmúltban felhúzott 6x12 méteres multifunkcionális sportpályából Dunaújvárosban kettő található – a másik a Százszorszép tagóvodában, míg az országban már közel száz hasonló várja az ovisokat.

Taktikai megbeszélés a nagy meccs előtt – Együd László Sámuel, azaz Samu bácsi magyarázta el a gyerkőcöknek, milyen játékos feladatok is várnak majd rájuk a bemutató foglalkozáson. Fotó: Zsedrovits Enikő

A hivatalos tájékoztatóból megtudjuk, hogy Ovi-Foci Programnak két fő célja van: egyfelől, hogy az óvodások sportág-specifikus oktatási programját az óvónők egy önálló képzés keretén belül elsajátítsák és a gyermekeket ez alapján, óvodai keretek között oktassák. Másfelől, hogy az ehhez szükséges sportinfrastrukturális beruházások során speciális Ovi-Foci sportpályák létesüljenek az ország minden óvodájában, annak érdekében, hogy a képzés sportfunkcionális feltételei intézményi kereteken belül adottak legyenek, ne kelljen a szülőknek a gyermekeiket külön, többletköltséget vállalva sportoltatni.

Minderre láthatóan van igény, hiszen a szerdai, a Pajtás utcai oviban rendezett bemutató foglalkozáson remekül szórakoztak a gyerkőcök és a játékos, ügyességi feladatokat színén tanuló óvodapedagógusok. Együd László Sámuel, azaz Samu bá‹ tréner meg is jegyezte: nagyon ügyesek az óvónők és a bónusz játéklehetőséghez jutó gyerkőcök egyaránt. Fontos megjegyezni, hogy a pálya számos sportág alapjainak elsajátításához alkalmas és bizonyára a legtöbb óvodában lenne igény egy ilyen modern és jól használható multifunkciós kis „dühöngőre". Mit is kívánhatnák hát zárásként: száz hasonló pályát, ezret!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!