Hírek

2014.05.19. 18:41

Megsértették a kishantosiak jó hírnevét (frissítve)

Kishantos - Megsértette a minisztérium a kishantosiak jó hírnevét - állapította meg a törvényszék első fokú ítéletében.

V. Varga József

A Fővárosi Törvényszék május 19-én hozott első fokú, nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (alperes) több ponton és több esetben megsértette a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ (felperes) jó hírnevét. A törvényszék a további jogsértéstől eltiltotta a minisztériumot - tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot hétfőn este Ács Sándorné, a kishantosi központ ügyvezető igazgatója. Megtudtuk: a bíróság kötelezte a vidékfejlesztési tárcát, hogy az ítélet rendelkező részét közlemény formájában tegye közzé.

A törvényszék megállapította, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ jó hírnevét Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül címen kiadott közleményében annak valótlan állításával, hogy a felperes folyamatosan elmaradt díjfizetési kötelezettségével - tért ki az ítélet részleteire kedden Ácsné.

Az alperes ugyancsak megsértette a kishantosi központ jó hírnevét, amikor azt a valós tényt, hogy a haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos jogvita nyomán fizetési kötelezettsége keletkezett a felperesnek, abban a hamis színben tüntette fel, mintha a vidékfejlesztési központ a megkapott állami támogatás ellenére a hasznonbérleti díjfizetési kötelezettségét nem teljesítve díjhátralékot halmozott volna fel.

Megállapította a bíróság - folytatta Ács Sándorné -, hogy az alaperes a felperes jó hírnevét megsértette Bitay Nándorral, a minisztérium állami földprogramért felelős államtitkárával készült interjúban annak valótlan állításával, hogy Kishantos a szerződésben vállalt fejlesztéseknek nem tett eleget, mely magatartással pénzben is kifejezhető kárt okozott az államnak. Ugyancsak valótlanul állította a Vidékfejlesztési Minisztérium, hogy az ezen kár miatt indított perben az állam jogerősen nyert volna a felperessel szemben.

Az ítélet nem jogerős.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!