Hírek

2014.01.07. 16:15

Könnyebben járható az Attila utcai kanyar

Dunaújváros - Javult a helyzet az Attila utcában, de a végleges megoldás még hátravan: ez a költségvetéstől is függ.

Pekarek János

Jelentős változás történt az Attila utcában de még így is átmeneti a megoldás: lehetséges, hogy az idén még nagyobb átépítésbe fognak a temető déli kerítése melletti dűlőúton.

Mint emlékeznek rá: tavaly ősszel kezdtünk írni az Attila utca történetének egy sajátos kanyarjáról: a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt érvényes a kanyar kifejezés.

Az egyik Attila utcai telek sarkánál ugyanis éles kanyart vesz az út. Ősszel még élesebbé vált itt a kanyarodás, mivel a sarki telek tulajdonosa pontosan kimérette telkének határait, s így a kerítés másfél méterrel kijjebb került, alaposan megnehezítve a közlekedést, különösen a nagyobb járművek számára.

Fotó: Ady Géza

Ez sok környékbelit felzaklatott. Novemberben helyszíni bejárást rendezett az ügyben az önkormányzat.

Akkor az E.ON közbenjárását kérték egy villanyoszlop áthelyezése ügyében, és az úttest újraburkolását ígérték, illetve a vonalvezetésének megváltoztatását.

Tegnap ott jártunk, s azt láttuk, hogy valóban: vadonatúj, hengerelt zúzottkő burkolatot kapott az utca szóbanforgó szakasza, könnyebben járhatóra gyalulták a kanyart, azonban az említett villanyoszlop máig régi helyén áll.

Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak azt mondta: az E.ON nem helyezi át a villanyoszlopot, mivel egyes darabokat nem, csak egész oszlopsorokat tudna más helyre építeni. Azonban a szabályok szerint most már csak földkábellel lenne szabad megoldani a korszerűsítést. Ezért a képviselő azt javasolja az önkormányzatnak, hogy építsék át az egész Attila utcát a Temető utcáig, a villanyvezetéket vigyék a föld alá, és aszfaltozzák le az úttestet, jobb nyomvonalon. Ehhez viszont a rendezési tervet is módosítani kell és pénzt kell találni rá az idei költségvetésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!