Hírek

2013.09.10. 17:46

Nyugodt kezdés a nagyvenyimi iskolában

A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában olyan sok a diák, hogy egy új tantermet kellett kialakítani idén őszre.

Körmendi Erzsébet

Mi fémjelzi jobban egy iskola népszerűségét annál, ha diákságának létszáma dinamikusan gyarapodik évről évre, és rácáfol a sokat emlegetett gyereklétszámcsökkenésre. A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola ilyen jó eredményekkel büszkélkedhet: két év alatt közel negyven százalékkal emelkedett a tanulói létszám.

A mostani tanévet már 273 diákkal kezdték szeptemberben, közülük 49 az „újfelvételis” – emiatt két első osztályt indíthattak.Kundra Lászlóné Katika igazgató örömmel mondja el azt is, hogy az önkormányzat továbbra is védőszárnyai alatt tartja az intézményt, és minden segítséget megad annak érdekében, hogy az általános iskolai oktatás zavartalan és eredményes legyen a településen.





A venyimi első osztályosok, előtérben Wágner Lili, Balázs Péter, Németh Mária, Mészáros Alexa (Fotó: Kundra Lászlóné)




Idén nyáron például jelentős összegeket költött a képviselő-testület egy új tanterem kialakítására, amit szintén a magas diáklétszám indokolt. Érdekességként említi az igazgató, hogy a gyerekek közül a szokottnál is többen – mintegy százhetvenen – az iskolában étkeznek.

Újdonsága az idei tanévnek, hogy nem a tornaterem előtti aulában kosztolnak az osztályok, hanem átmennek az út túloldalán lévő étterembe, ahol színvonalas és az eddiginél kényelmesebb körülményekben van részük. Az iskolai tálaló konyhát és az aula ebédlői részét viszont továbbra is meghagyják a tízóraizók és az uzsonnázók miatt, viszont az ebédeltetés áthelyezésével délidőben szellősebbé vált az aula. 

A konstruktív oktatáshoz minden feltétel adott. Kundra Lászlóné örömteli változásként említi azt is, hogy két igazgatóhelyettessel dolgozhat ebben a tanévben, és pedagógus asszisztens is segíti a munkájukat. A tanári kar is gyarapodott két tanítóval és egy testnevelővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!