Hírek

2013.06.17. 05:54

Összetartó baráti társaság

Baracs – Egykori osztálytársakból igazi baráti közösség kovácsolódott a ballagástól számított öt évtized alatt.

Szabó Szabolcs

A régi diáktársak ötévente rendezik meg találkozójukat. Ötven esztendővel ezelőtt 1963 nyarán ballagott el az Apátszállási Általános Iskolából a végzős nyolcadikos osztály. Az egykori diáktársakat azóta is erős kötelék fűzi egymáshoz, a jubileumi találkozóra a Dunaújvárosi Hírlapot is meginvitálták. Nagyon szép emlékeket őrzünk az iskolás évekből. Igazi közösséget alkottunk és ez az összefogás, kötődés kiállta az idők próbáját.

 

Osztálykép ötven év után – az egykori osztálytársakat a mai napig szoros baráti kötelék fűzi egymáshoz (Fotó: Lázár Zsolt)



Ötévenként megszervezzük az általános iskolás találkozónkat és büszkén mondhatom, hogy aki teheti eljön. Szeretünk emlékezni a régi időkre, az együtt töltött évekre – fogalmazott lapunknak Bulath Józsefné Kövesi Katalin a találkozók főszervezője.

Az akkori apátszállási iskolában (1955-ben) negyvenegy kisdiák kezdte meg tanulmányait, a végzős nyolcadikos osztály létszáma pedig huszonhét fő volt. – Sajnos négyen már nem lehetnek közöttünk, emlékükre a jubileumi találkozón is meggyújtunk egy-egy szál gyertyát – tette hozzá Bulath Józsefné. A régi diáktársak most is egykori iskolájukban kezdték a megemlékezést szombaton kora délután, majd egy vendéglátóegységben folytatódott a baráti hangulatú találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!