Hírek

2013.03.13. 18:35

Honvédtisztek ünnepi évfordulóját tartották

Dunaújváros - Tízéves a helyi Honvéd Klub, amelynek aktív tagjai a márciusi ünnep alkalmából rendeztek alighanem sokáig emlékezetes összejövetelt szerdán.

Pekarek János

Tízéves a dunaújvárosi Honvéd Klub, amely 2003-ban még Honvéd Nyugállományúak Klubja néven kezdte meg működését. A környéken bezárt katonai objektumokból (Ercsi, Mezőfalva, Dunaújváros) leszerelt katonák: tisztek, zászlósok és altisztek, valamint a városi önkormányzat volt polgári alkalmazottja, Durecz Lajos,  és egy helybéli katonatiszt, Szőke István kezdeményezésére alakították meg a klubot, amely ma is 27 aktív taggal rendelkezik. Tevékenységükről pedig ötévenként vaskos kötetekben számolnak be: ma adták át a második könyvet.

Fotók: Vohlmann György

A jubileumi összejövetelen jelen volt Tóth Csaba alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság III. Katonai Igazgatási Központjának Parancsnoka.

Ő több oklevelet és elismerő lapot is átadott a klubnak, illetve tagjainak.  Így dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar Főnökének elismerő levelét. És  Vunyur Tibor mérnök ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának emléklapját. Majd  Hende Csaba honvédelmi miniszter elismerő oklevelét Durecz Lajosnak, a klub egyik alapítójának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!