Hírek

2012.12.28. 21:48

Ádám névre szóló széke

Dunaújváros – Lapunk, de főleg olvasóink egyik patronáltja Szatmári Ádám, egy súlyos izombetegségben szenvedő kisfiú. Állapotjelentés következik, jó hírekkel!

Pekarek János

Szatmári Ádám köszöni, jól van! A már tizenegy és fél éves, a dunaújvárosi Móricz iskolában tanuló, Kulcson lakó fiúról akkor kezdtünk írni, amikor tavaly Amerikába ment édesanyjával, hogy speciális kezeléseken vegyen részt izombetegsége miatt. Az utat részben iskola- és kortársai gyűjtőakciójából finanszírozták: műanyagpalackok dugóit gyűjtötték szerte a városban és a városkörnyéken, amit a feldolgozó üzemben pénzre váltottak.

Szatmári Ádám, a Móricz Zsigmond iskola ötödikes diákja továbbra is osztálytársaival együtt tanul átalakított tantermükben (Fotó: Vohlmann György)

– Az amerikai kezelés után, mióta az izmokat regeneráló berendezést is használunk, Ádám állapota stabilnak mondható – közölte velünk Ádám édesanyja. – A kedvező fizikai állapot miatt lelkileg is sokkal jobban érzi magát, ami enyhíti a betegség lefolyását. Különösen sokat számít, hogy továbbra is együtt tanulhat osztálytársaival, mivel a szülőtársak és a tanárok segítségével elkészült a régi politechnikai terem felújítása, akadálymentesítése, és ott az V. b, Ádám osztálya változatlanul együtt lehet – mondta az édesanya.

Ádámnak áprilisban külön jótékonysági focitornát rendezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány a városi sportcsarnokban. Azóta sem szakadt meg a kapcsolat a két szervezet vezetői és a kisfiú között: Ádámnak például névre szóló széke van a stadion különösen fontos személyiségeknek (VIP) fenntartott páholyában. Amit rendszeresen ki is használ, mivel a futball Ádám kedvenc sportja. Mindezek következtében a fiú mind több időt tölt kerekesszékén kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!