Hírek

2011.10.18. 02:25

Dávid hazatért, mászik, ragyog!

Dunaújváros - Koncsek Dávid és szülei kálváriájáról sokat írtunk, sok ember segített nekik. Nem hiába...

Pekarek János

Nem csak úgy általában, vagy jelképesen, hanem teljesen konkrétan hazatért, a Dunaújváros, Római körút ... szám 2. emelet 2. lakásba. Igaz, egyelőre vajmi keveset tartózkodik ezen a levelezési címen, szüleivel együtt. Sebaj!

A Koncsek családot tágabban értelmezve egyéves, szűkebben véve négyhónapos megpróbáltatások: a gyermek sárgasága, májgyulladása, májdaganata, németországi májátültetése után pénteken engedték haza Pestről.

Koncsek Dávidról kevéssel születése után derült ki, hogy súlyos májkárosodással született - ami ezután egyre súlyosbodott. A gyereket és szüleit júniusban fogadták a németországi Essen egyetemi klinikáján, hogy májátültetéssel megmentsék életét. Donorként apját szemelték ki, akinek azonban hosszú edzésprogramot kellett teljesítenie, hogy a szükséges paramétereket felmutassa. Közben az anyát kellett megmenteni egy váratlan sérvműtéttel (ez idő alatt a Baracsról kiutazott nagymama segített be a hosszú esseni tartózkodás alatt), majd egy idegendonoros májátültetéssel próbálkoztak az orvosok, mert Dávid egyre rosszabb állapotba került. Az viszont nem sikerült, így mégis apja májával élhet tovább a fiúcska. Aki két héttel ezelőtti Budapestre érkezése után, a fővárosi I. számú Gyermekklinikán olyan parádés laboreredményeket produkált a gyógyszerbeállítások során, hogy rekordnak számító egy hetes ottartózkodás után, múlt pénteken este dunaújvárosi lakásába érkezhetett.

És Dávid valóban fantasztikus! Nézzék a képeket: a srác hihetetlenül jó kondícióban van, nevet, mászik, feláll, ragyog. Bevallom: én ezt nem hittem volna öt hónappal ezelőtt...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!