Hírek

2011.03.30. 02:28

Szolgáltató tanintézet

Dunaújváros - Beiskolázás előtti ténymegállapítások a Béke városrészi Arany János Általános Iskoláról - a Kőrösi-tagiskola megszüntetése után, a megmaradó szabad-időszárnnyal együtt.

Pekarek János

Ám az Arany iskola megmarad - és megmarad a két intézmény által korábban közösen használt szabadidő-szárny, hangsúlyozza Horváthné Nagyszöllősi Magdolna, az iskola igazgatója.

Ez az épületszárny a két, emeletes oktatási tömb között helyezkedik el, és számos kisegítő funkciót lát el a jövőben is! Az igazgatónő azért hangsúlyozza ezt, mivel a szabadidő-szárny által nyújtott szolgáltatások fontosak lehetnek akkor, amikor a szülők beíratják gyermekeiket egy intézménybe: nyilván a lehető legjobb ellátást, kiszolgálást szeretnék biztosítani nekik.

Nos, a továbbiakban már csak Arany-iskola szabadidőszárnyában (leszámítva az udvart, a futball- és kézilabdapályával, a raktárként szolgáló garázs-épületekkel, valamint a kapubejárattal: ezek vélhetően továbbra is az iskola rendelkezésére állnak majd) van a külön sportcsarnokon felül egy úgynevezett tükrös tornaterem, amelyetr Wesley-Da Capo művészeti iskola tánctagozatával közösen használnak a hozzá tartozó szertárral együtt. Van egy büféhelyiség, előtér, orvosi és védőnői szoba öltözővel, váróval, a pedagógiai assziosztens és a fejlesztő pedagógus helyiségei, a logopédus szobája, egy teaázó, újabb szertár, villamos és vízhálózati kapcsolóhelyiség, három tanterem (a néhai Kőrösivel lekapcsolandó, összesen 21 tantermen kívül), egy technika terem tankonyhával, az egyik ebédlő, egy önálló táncterem, zuhanyzó, iskolai könyvtár (a városi könyvtár közművelődési részlegén kívül!), és két előadó terem egy úájabb szertárral.

A puszta felsorolásból is kitűnik, milyen szolgáltatásokat tud nyújtani at Arany iskola a Kőrösi termeinek leválasztása után is.

Az iskola diákjai az elmúlt tanévben több városi sport- és tanulmányi versenyen értek el első helyezést: tucatszámra. S ez az az iskola, amely már túl van az összevonásokon - már a puszta működése a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!