Hírek

2011.03.21. 03:28

A második is sikeres

Dunaújváros - Az időjárás most nem kereste nemrégiben megalakult önkéntes brigádunk, a szemétkommandó kegyeit - mégis beleálltunk, és rendbe tettünk egy újabb területet.

Boda András

Másik szabadcsapatunk gerincét hajléktalan önkéntesek alkotják - ők a Kiserdő mellett a vasmű főbejáratáig vezető út mellett tevékenykednek csütörtökönként. Első alkalommal negyven zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze - múlt csütörtökön viszont ennek már csak a tizedét kellett bezsákolniuk, s remélhető, a rendszeres karbantartás minden területünkön hasonló eredményeket hoz majd.

Még mindig elöljáróban hadd adjak számot róla: örömteli, milyen sokan tartják fontosnak a város szebbé, élhetőbbé tételéért folytatott lokális harcot. Sokan jelentkeznek - a múlt héten minden elérhetőségünkre szép számmal futottak be jelzések: csak hogy fokozzam a harci kedvet, a jövő héten várható, hogy kiváló női vízilabdacsapatunk teljes leánysága is vasbotot ragad, és segít a szemétszedésben. Ahogy továbbra is hathatósan segíti akciónkat a Dunanett Kft., amely a szúróbotokon kívül a konténert (és természetesen, ami nem kevésbé fontos: tartalmának eltüntetését) biztosítja.

De térjünk rá most már a vasárnap délutáni történésekre. Két órakor találkoztunk a Bocskai út mögötti parkban: a meglehetősen borongós, esőre álló idő ellenére újra vagy harmincan szakítottak időt egy kis városszépítésre - régi ismerőseink mellett új arcok is feltűntek, és újra csak tiszteletüket tették az igazi, szó szerint VIP-résztvevők, a gyerekek. Finoman szólva is volt mivel eltöltenünk azt a szűk másfél órát, ami alatt sikerült újabb púpozott konténernyi vegyes hulladéktól megszabadítanunk a parkot, a domboldalt, s a Kádár-völgy jó részét. A hangulatra ezúttal se volt sok panasz - és nagynak tűnik a lendület is, úgyhogy már meg is beszéltük a folytatást. Jövő szombaton alighanem a Fáy utca végéből az Aranyvölgyire vezető lépcső mellékét szurkáljuk jól össze. Jöjjenek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!