Hírek

2011.01.19. 03:26

Pro Cultura: gála, műsor

Dunaújváros - Sokszínű est vár az evangélikus templomba látogatókra hétvégén: Fekete Nándor orgonaestjét, és a Pro Cultura Intercisae-díj átadóját láthatják!

Boda Bence

A falak között olyan klasszikus dallamok csendülnek majd fel, mint Bach d-moll tokkáta és fúgája, valamint D-dúr szvitje (amit sokan Air címen ismernek), vagy épp Albinoni Adagio-ja. A világhírnévnek örvendő, Schubert szerezte Ave Mariát is hallhatják, valamint Liszt Ferenc- és César Franck-művek is terítékre kerülnek.

Emellett a koncertről kiadott közlemény szerint Európa legmodernebb digitális orgonájának hangját is megcsodálhatja a nézősereg.

Ami talán még fontosabb a városi közönségnek, hogy hagyományosan a koncert keretén belül adják át a Pro Cultura Intercisae-díjakat. Ezeket az elismeréseket Dunaújváros alpolgármestere, Gombos István adja majd át.

A város közleménye szerint: A díj adományozható a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek, akik vagy amelyek a város kultúrájáért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek.

Az estre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!