Hírek

2011.01.19. 06:26

Belvárosi krimi, Sherlockkal

Dunaújváros - Az anyagi feltételek adottak, a forgatókönyv kész, ha minden a tervek szerint alakul, egy remek újvárosi ifjúsági mozival ébredhet hosszú álmából a korosztályos magyar filmgyártás. Forog a belvárosi krimi.

Szabó Szabolcs

- Miért pont ifjúsági film? Egyrészt mert manapság gyakorlatilag senki készít ilyen mozit, másrészt pedig hisszük, hogy igenis lehet jó, izgalmas, sokak számára élvezhető ifjúsági filmet csinálni - mondja Bernáth Zsolt független filmes, a Sherlock Holmes krimi rendezője.

- A forgatókönyv kész van, a legyártáshoz szükséges anyagi fedezet is adott, a producernek, Váczy Károlynak köszönhetően rendelkezésre áll a forgatáshoz szükséges összeg, amiből igényesen meg tudjuk csinálni a filmet. A mozi napjainkban játszódik majd, tizenéves Sherlock Holmes-rajongó főszereplőink egy igazi kelet-európai kisváros sötét ügyeit térképezik fel. A forgatási helyszíneket Dunaújváros belvárosába, főként a szocreál tanösvény nyomvonalára tervezzük. Nagyon szeretnénk, hogy ez egy újvárosi mozi legyen, elvégre a film alkotói is itt nőttek fel, filmjeink egy része is itt készült. Az önkormányzatnál már megígérték, amiben lehet, támogatják az elképzeléseinket. Jelenleg szereplőket keresünk a filmhez. Tíz-tizennégy év közötti felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk, a 06/30/9686-832-es telefonszámon. Rövidesen szeretnénk egy nyilvános meghallgatást is szervezni a városban. Az ismertebb színészek közül Gáspár Sándor, Karalyos Gábor, valamint a Bartók Kamaraszínház tagja, Kiss Attila már igent mondott a felkérésünkre. A szereplőtoborzás mellett forgatási céllal keresünk belvárosi lakásokat, gyerekszobákat. Ezeket egy-két napra vennénk kölcsön a tulajdonsoktól. Terveink szerint a forgatás áprilisban kezdődik, az őszi utómunkákat követően szeretnénk tartani egy decemberi ősbemutatót Dunaújvárosban, 2012-ben pedig irány a filmszemle - foglalta össze az új mozival kapcsolatos legfontosabb információkat Bernáth direktor.

A Sherlock-mozi hivatalos honlapján, a www.sherlockfilm.hu-n a további előkészületek is megtekinthetőek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!