Hírek

2010.06.16. 02:28

Kertváros és Béke: új seprű!

Dunaújváros - Két új körzeti megbízottal erősíti közterületi jelenlétét a rendőrség a Kertvárosban és a Béke városrészben. Az új zsaruk már szolgálatba álltak.

Szigeti Sándor

 



A Kertvárosban ezentúl Schelbauer István ügyel megkülönböztetett figyelemmel a rendre és a közbiztonságra, míg a Béke városrészben Reinicz Gábor foglalja el a körzeti megbízotti irodát.

 

A kapitányság az önkormányzat hathatós segítségével még 2008-ban hozta létre az első kmb-s irodákat a Római városrészben és a Technikumban. Az első kettőt most tehát újabbak követik. Sőt, a rendőrség úgy tervezi, hogy a Pentelének és a Belvárosnak is lesz saját rendőre.

- Óriási igény és érdeklődés mutatkozik a körzeti megbízotti rendszer iránt. Az emberek szeretnék közel érezni magukhoz a rendőrt, és szeretnék minél többet látni a lakóhelyük környékén. Ez az igény egyben óriási felelősséget is ró ránk: a rendszert úgy kell működtetni, hogy megfeleljen az állampolgárok igényeinek - hangsúlyozta a tegnapi bemutatáskor a rendőrkapitányság vezetője.

Budavári Árpád hozzátette: a körzeti megbízotti irodaként szolgáló helyiségeket, azok berendezését - beleértve a szükséges technikai eszközöket is -, az önkormányzat biztosította.

Az újonnan felálló két irodával együtt már négy helyen, a Rómain és a Technikumban, valamint a Kertvárosban és a Béke városrészben működik kmb-s. (A Technikumnak egyébként április 1-jétől új rendőre van, Spiz Gergely személyében.)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányág azt tervezi, hogy az Óvárosban és a Belvárosban is visszaállítja a körzeti megbízotti státuszt . Az Óvárosban Hegedűs László rendőr látja el ezt a feladatot. A Belvárosnak is lesz már a nyár folyamán saját rendőre. Pontos dátum egyelőre nincs, de a július hónap valószínűsíthető.

Az új kertvárosi körzeti megbízott az Erdősor 39. szám alatt, a Béke városrészi kmb-s a Szabadság út 32. szám alatt várja a városrészek lakóit, páratlan heteken keddenként 14 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!