Hírek

2010.03.05. 03:27

Újabb átverés - Se pénz, se ajtó

Dunaújváros - Most itt állunk megfürödve - kesergett a nyugdíjas házaspár, akiket egy nyílászárók forgalmazásával és cseréjével házaló cég vert át. A pénzük elúszott, így hát pereskednek.

Szabó Betty

Erkel kerti, harmadik emeleti lakásuk bejárati ajtaja már önmagáért beszél. Az így-úgy, tákolva beállított biztonsági bejárati ajtónak ocsmány keretet ad a tömítőanyag, szegélyléc, burkolat sehol. A vakolat körbe össze-vissza potyog.

- Látják, ez az, amit a 380 ezer forintunkért kaptunk. Pedig a megállapodás, amit a fővárosi Gönczi Attilával 2008 tavaszán kötöttünk, a bejárati ajtó mellett az erkélyajtó és két ablak cseréjéről szólt - meséli Kövesi László, hozzátéve: azt ígérték, hogy legkésőbb az év június végére elkészülnek a beszereléssel.

- Mi a pénzt két részletben oda is adtuk. Aztán mivel nem jöttek, csak hitegettek minket, feljelentést tettünk a rendőrségen - teszi hozzá az asszony.

Az ügy végül ügyészségre került. Tavaly áprilisban egy közvetítőt rendelt ki az eljáró ügyésznő. A felek közötti egyeztetéssel megbízott Béres Andrea előtt - s erről nyilatkozat is született - Gönczi Attila, vagyis a terhelt elismerte a felelősségét, és bocsánatot kért. A közvetítés folyományaként a felek abban maradtak, hogy tavaly június 11-ig felmérik a munkát a házaspárnál, és augusztus 10-ig beépítik a nyílászárókat.

- Nem jöttek, megint becsaptak minket. Szóltam a közvetítőnknek, ő felhívta őket. Neki is ígérgettek, de nem történt semmi - fűzi hozzá a házigazda. - Aztán egy napon, október 15-én, nagy hallgatás, sok telefon és sms után felhívott Gönczi, hogy a társa, Hammer György hozza az ajtót, azonnal készítsük a helyet. A bejárati ajtót betették, a szegésre, kőműves munkára, az ablakok, a teraszajtó cseréjére azonban nem került sor. Azóta ismét eltűnt a cég.

- Végül az ügyben illetékes ügyésznő levelet küldött, hogy novemberben vádat emelt Gönczi Attila ellen - sóhajtja Kövesi Lászlóné, aki februárban beadványt írt, hogy korukra tekintettel sorolják előre ügyük tárgyalását.

- S most itt állunk megfürödve. Hány évig rakosgattuk azt a pénzt a kis nyugdíjunkból! - keseregnek. - Hogy mit szeretnénk?! Azt, hogy két év cirkusz után végezzék el a munkát, fizessenek kötbért, és térítsék meg a két évi hőveszteségből adódó különbözetet, hiszen szigetelt ablakokkal sokat spóroltunk volna. Azt hiszem, ez jogosan jár nekünk. S szeretnénk mindezt meg is érni - sorolja a házaspár, egymás szavába vágva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!