Hírek

2009.08.05. 02:25

Hétfőtől már él a krízisalap

Dunaújváros - Hatmilliárd forintos kasszával indult hétfőn a krízishelyzetbe jutott családok anyagi nehézségein enyhíteni hivatott alap. Igényelni helyben lehet.

Dunaújvárosi Hírlap

A krízishelyzetbe került családok támogatásáról szóló kérelmeket e héten hétfőtől lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodáján.

Az iroda munkatársai helyben átnézik és ellenőrzik a benyújtott kérelmeket, majd továbbítják azokat a nyugdíjbiztosító igazgatóságához, ahol döntenek a támogatás összegéről. A megállapított támogatást a nyugdíjfolyósító igazgatóság folyósítja a jogosultaknak.

A lapunkhoz eljuttatott hivatalos tájékoztató szerint a Közép-dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság egyszeri támogatást a Dunaújvárosban bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, nagykorú személynek állapíthat meg, akinek:

- Családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg az 57815 forintot, és munkahelyét 2008. szeptember 30-át követően elvesztette, vagy jövedelme a 2008. szeptember havi jövedelméhez képest 20 százalékot elérő mértékben csökkent (iratokkal kell igazolni), vagy lakáscélú kölcsönszerződéséből eredő fizetési kötelezettsége a törlesztőrészlet 2008. szeptember havi összegéhez képest 20 százalékot elérő mértékben emelkedett (iratokkal kell igazolni), vagy egészségi állapota 2008. szeptember óta jelentősen megromlott.

Bővebb információt az egyszer igényelhető támogatásról a városházán található szociális irodán kaphatnak az igénylők.

Kríziskezelő programra hatmilliárd forint

 A kormány június 17-én hozta létre egymilliárd fortos kerettel a krízisalapot. Felajánlásoknak, illetve további források bevonásának köszönhetően hétfőn közel hatmilliárd forinttal kezdhette meg működését az alap. Az igénylők minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forintos támogatást kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!