Lábtoll-labda

2024.06.01. 08:30

Tucatnyi dobogós helyezéssel zártak a diákolimpiai döntőben

Tucatnyi éremmel zárták szereplésüket a II.-IV. korcsoportos, országos diákolimpiai lábtoll-labda döntőben a dunaújvárosi és baracsi iskolák diákjai.

Gallai Péter

Ők képviselték Fejér vármegyét a II.-IV. korcsoportos országos fináléban Lakitelken

Fotó: Szent Pantaleimon iskola

A végső megmérettetésen majd’ száznyolcvan sportoló szerepelt  a közelmúltban Lakitelken, a Hungarikum Liget Kárpátia Rendezvényházban rendezett eseményen. Kiváló helyszíne volt a sportcsarnok a finálénak, az impozáns épület tágas terei, hat pályája lehetővé tette, hogy a rendezvény megfelelő tempóban peregjen, ugyanakkor bőven maradt hely gyakorlásra is.

Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE elnöke arról számolt be, hogy Fejér vármegyét huszonkilenc versenyző képviselte úgy, hogy sajnos kissé megfogyatkozott a létszám a verseny előtti napokban. Többeknek is lehetősége lett volt a részvételre, hiszen a vármegyei döntőn jogot szereztek rá, de megbetegedések ritkították a delegációt. Két település négy iskolájából voltak indulóink. Legnagyobb létszámban a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI diákjai versengtek Dunaújvárosból. Őket követte a Kereskedelmi csapata Horváth Edina tanárnő vezetésével. Egy-egy indulóval képviselte magát még a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, valamint a baracsi Széchenyi Zsigmond iskola.

Kondor Kitti bajnoki címet szerzett
Forrás: Szent Pantaleimon iskola

Bár létszámban így nem aknáztuk ki a versenykiírás lehetőségeit, a résztvevők nagyon eredményesen szerepeltek. Sokaknak tapsolhattunk dobogós helyezéséért, vagy a legjobb  nyolc közötti eredményéért, és ismét büszkélkedhetünk diákolimpiai bajnoki címmel is. 

- Ugyanis a II. korcsoportban egyéniben Kondor Kitti aranyérmes lett, aki csapatával is sikeresen játszott, mert velük a dobogó második fokára állhatott az eggyel idősebb korcsoport lányai között – ismertette Kohán Árpádné.
Rajta kívül többeknek is sikerült a duplázás, azaz kétszer is érmet szereztek. Nagy Hanna Jázmin második lett csapatban és egyéniben is a III. korcsoportban. Kovács Patrik ezüstérmes csapatban a III. korcsoportban és egyéniben a II.-ban. Kerti Benett Noel ezüstérmes csapatversenyben és egyéniben a III. korcsoportban. 

Ezzel Fejér képviselői összesen tizenkét éremmel (egy arany-, hét ezüst- és tíz bronz) zárták szereplésüket. 

A DLSE játékosaira még egy verseny vár, vasárnap várják a gyermek, serdülő - és ifjúsági korcsoport lábtoll-labdázóit Dunaújvárosba a páros országos bajnokságra.

A dobogós helyezések

  • III. korcsoport fiú csapat: 2. Kerti Benett Noel, Kovács Patrik, Somogyi András Ádám (Szent Pantaleimon iskola).
  • IV. korcsoport fiú csapat: 2. Kovács Ákos, Szabó Ádám Ákos, Barta József János (Kereskedelmi iskola). 
  • II. korcsoport fiú egyéni: 2. Kovács Patrik (Szent Pantaleimon), 3. Nagy Kornél és Tóth Dominik (Szent Pantaleimon iskola.)
  • III. korcsoport fiú egyéni: 2. Kerti Benett Noel (Szent Pantaleimon iskola).
  • III. korcsoport lány csapatverseny: 2. Kondor Kitti, Nagy Hanna Jázmin, Naszádos Kamilla Irén (Szent Pantaleimon iskola).
  • II. korcsoport lány egyéni: 1. Kondor Kitti (Szent Pantaleimon isk.), 2. Váradi Hanna Kitti (Szent Pantaleimon isk.), 3. Borgulya Veronika Nóra (Szent Pantaleimon iskola).
  • III. korcsoport lány egyéni: 2. Nagy Hanna Jázmin (Szent Pantaleimon isk.), 3. Nagy Kitti (Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI, Baracs).
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában