Torna

2024.06.25. 19:00

Sorsoltak Párizsra

Sorsoltak az olimpiára a tornászoknál. A nők felemáskorláton kezdenek Párizsban az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Duol.hu

Czifra Lili az olimpiára készül

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Draskóczy Imre szerint mindig azt a helyzetet kell megoldani, ami előttünk áll.

Ez a sorsolás előnyös, kifejezetten jó, hogy utolsó csoportban kezdünk, hiszen már lehet látni, hogy hogy állnak a többiek. A felemáskorlát jó első szernek számít. A lényeg, hogy a lehető legtökéletesebb gyakorlatokra kell törekedni, és akkor nem lesz gond.” – fogalmazott a nők szövetségi kapitánya.

Szűcs Róbert kiemelte, kifejezetten jó, hogy Mészáros Krisztofer koráton kezdhet. „Stabil gyakorlata van Krisztofernek korláton, és remélhetőleg jó alapot ad majd az egész olimpiai megmérettetésre. Még lesz egy verseny Romániában, és onnantól az utolsó simításokat végezzük majd el” – fogalmazott Szűcs Róbert, a férfi tornászok vezetőedzője.

A férfiaknál egy magyar induló van az olimpián, a nőknél pedig Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge szerzett kvótát. Ezenkívül van még egy női indulási jog, amely egy országkvóta. Ennek sorsáról a hónap végén megrendezendő bukaresti RomGym Trophy után döntenek. Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el, hogy ki utazhat Párizsba. Draskóczy Imre szövetségi kapitány a román verseny után javaslatot lesz a Magyar Torna Szövetség elnökségének, amely végül dönteni fog az ügyben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában