Svéd nevelés

2024.06.11. 20:53

Hári Norbert visszatér Dunaújvárosba

Agárdy Csaba

Forrás: jegkorong.deac.hu

Magyar és svéd, vagyis kettős állampolgárságú támadóval erősített a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A 28 esztendős Hári Norbert Budapesten született, de azon szerencsések közé tartozik, akik Svédországban szerezhették meg mélyebb tapasztalataikat a jégkoronggal kapcsolatosan. 2010-ben a Flemingsbergs csapatának U18-as korosztályában pallérozódott. Megfordult az AIK, a Mora, a Djurgardens és az Örebro HK öltözőjében is. Hazatérése után tagja volt a Debrecen MOL Ligás keretének. 2017-ben egy évig Dunaújvárosban játszott, ahol majdhogynem pont per meccs átlaggal segítette a DAB-ot. 2018-ban további négy szezon erejéig ismét Debrecenbe költözött, majd egy év újabb svédországi kaland következett. A legutóbbi szezonját már ismét a hajdúsági városban töltötte, ahol 44 mérkőzésen számítottak rá, ez idő alatt pedig 10 pontot szorgoskodott össze. 

2024-ben jött el ismét az idő a váltásra, és újra Acélbika lett. 

- Somogyi Balázzsal, a csapat vezetőedzőjével felvettem a kapcsolatot és egyből úgy éreztem, hogy jó lesz az, amit Dunaújvárosban terveznek, gyorsan meg is állapodtunk. Balázzsal szinte egyből egy vonalon voltunk, és így egyrészről szívesen, másrészről igen izgatottan térek vissza Dunaújvárosba. 

Hogy mit várok a következő szezontól? Szeretnék újra rájátszásba kerülni és jó, szórakoztató hokit játszani, hogy újra több néző látogasson ki a mérkőzésekre Dunaújvárosban.

 Szeretnék segítségére lenni a csapatnak, épp ezért sokat is várok magamtól - nyilatkozta a játékos a klub által kiadott közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában