Női kézilabda

2024.05.24. 20:14

Rácalmás az ötödik, a DAC hetedik helyen zárta a bajnokságot

Befejeződtek a küzdelmek a Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei összevont női kézilabda-bajnokságban, ahol a DKKA SE nyert. A Rácalmás és a DAC a felső-, míg a Dunaföldvár az alsóházi rájátszásban volt érdekelt.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi AC gárdája végzett a hetedik helyen

Fotó: FVMKSZ

Arról már beszámoltunk, hogy a Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei összevont női kézilabda-bajnokságot a DKKA SE nyerte meg, miután összesítésben egy góllal felülmúlta a döntő párharcában a Pázmánd csapatát. Tőlük került ki a legjobb kapus is, Angyali Dalma személyében. A harmadik a Dorog, negyedik a Hajmáskért lett.

Az ötödik helyet a Rácalmás szerezte meg, miután kettős sikert aratott a Martonvásárral szemben, a második, múlt szombati találkozón fölényes győzelmet. Ők adták a góllövőlista harmadikját, dr. Kapinya Diána 153 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába.

Rácalmás–MKSE 32–18 (13–6)

Rácalmás: Kálmán, Tóth E. (kapusok), Osztotics 4, Varga-Suplicz 5, dr. Kapinya 5, Móricz 3, Koncz, Turcsán, Fehérné, Danó, Szabó 3, Farkas.

Forrás: FVMKSZ

A szezon során a csapatban az alábbi játékosok léptek pályára: Danó Lívia, De Gaspari Lara Isabel, dr. Kapinya Diána, Farkas Zsanett, Fehér Tamásné, Kálmán Lina, Koncz Krisztina, Korshunova Maria, Móricz Maja Virág, Osztotics Emőke, Sárközi Dóra, Szabó Daniella Brenda, Tóth Emma, Turcsán Gréta, Varga-Suplicz Fanni Réka.

A hetedik hely a Dunaújvárosi AC csapatáé lett, miután az első meccsen aratott ötgólos siker után csak hárommal kaptak ki a visszavágón.
Tatabánya–DAC 26–23 (13–11)

DAC: Ráczné, Micskei (kapusok), Gungl 3, Kaiser 2, Kókai 4, Kovács, Varga, Bebesiné, Eliádesz 6, Jánosházi 6, Rácz 2, Kiss, Hlusek.

Fotó: FVMKSZ

A szezon során az alábbi játékosok léptek pályára: Bebesiné Kovács Zsófia, Botlik Viktória, Dömök Melinda, Eliádesz Athina, Erdélyi Virág Bianka, Fekete-Biczó Boglárka, Gaják Evelin Lejla, Gulyás Elizabet Lívia, Gungl Zolna, Hlusek Enikő, Jánosházi Mónika, Kaiser Alxendra, Kiss Amanda, Kókai Mariann, Kovács Szonja, Micskei Csilla, Pavelekné Kovács Judit, Rácz Lia, Ráczné Komli Anetta, Tímás Eszter Ana, Varga Rebeka.

Az alsóházi helyezéseket körmérkőzéses rendszerben döntötték el a csapatok. Kilencedik az Ácsi Kinizsi, tizedik az FKC Senior, tizenegyedik az Esztergomi Vitézek, itt szerepelt a dunaföldvári Holler UNFC is, ők végül a tizenkettedik helyen zárták a szezont úgy, hogy az utolsó mérkőzésük az Ácsi Kinizsi ellen elmaradt. 

Fotó: FVMKSZ

A szezon során alábbi játékosok léptek pályára a Holler együttesében: Balonyi Andrea, Bán Boglárka, Berkes Kitti, Botlik Viktória, Dér Zsófia, Dortné Tibay Emese, Dósáné Vigh Katalin, Dömök Melinda, Horváth Noémi, Ihász Bernadett, Jilling Linett, Kácsor Alexandra, Kaczor Gréta, Kiss Dominika, Linger Laura, Reszegi Dóra Erika, Simon Nikolett, Szabados Helga, Szerdahelyi Éva, Ulicska Adrienn.

Utolsó előttiként a Lajoskomárom végzett, a tabellát pedig a Környe zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában