Döntőkben

2024.05.25. 15:00

Országos bajnokságon a sárkányok

Fadd-Domboriban a hónap közepén gyűltek össze a sárkányhajósok az idei második megmérettetésre, a 8. outrigger sárkányhajó bajnokságra és rangsorolóra. A dunaújvárosi Dragon Steel SE öt korosztályban tizenegy versenyzővel nevezett a viadalra. A klub vasárnap pedig a szabadstrandon várja az érdeklődőket.

Gróf András

Fotó: Dragon Steel SE

A versenyt az egyesület Tóth Edit foglalta röviden össze: – A rendkívül sok nevezés miatt két napon át, hajnaltól naplementéig rendezték a futamokat, s volt olyan kategória, ahol ötven versenyző mérte össze gyorsaságát. A többi is kiemelkedően népes volt a versenyzők tekintetében. 

Ami az eredményeket illeti, elmondta, 150 méteren három versenyzőjük került be a  hatos döntőbe. U24-es Lakatos Adél a nagydöntő hatodik, az U18-as Telekes Ábel szintén hatodik, valamint  Tóth Edit senior B korosztályban a negyedik helyet szerezte meg. 1500 méteren U18-ban Telekes Ábel kilencedik, Wizner Dávid tizedik, Simon Péter tizenkettedik lett. Lakatos Adél kilencedikként zárt az U24-esek között. Senior A férfi kategóriában Lakatos Viktor tizennegyedik, Bíró László tizenkilencedik. Senior B női 1500 méteren Tóth Edit tizenharmadik, B férfiben Illés Zsolt huszonkilencedik, Horváth Attila negyvenegyedik. C férfi kategóriában Varga Béla kilencedik helyezett lett. 

A következő verseny június elején a tízszemélyes sárkányhajó magyar bajnokság lesz, ugyanezen a helyszínen. Ezen kívül a Dragon Steel SE egy kivételes lehetőséget nyújt a sárkányhajózás közelebbi megismerésére. 

Vasárnap a gyereknapon, a dunaújvárosi szabadstrandon 10-11 óra között lesz lehetőség a kicsiknek és nagyoknak a sárkányhajózást kipróbálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában