Nyíltvízen

2024.05.20. 17:18

Kovács-Seres Hunor remekelt az Európa-kupán, ő lett a legjobb magyar

A bombaerős mezőnyben a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor legjobb magyarként, a huszadik lett a nyíltvízi úszók Európa-kupájának első állomásán.

Gallai Péter

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Tapasztalatszerzésnek elsőrangú volt a nyíltvízi Európa-kupa-sorozat nyitóviadala az olaszországi Piombinóban szombaton. A magyar korosztályos csapatok tehetségei becsülettel végigúszták az egyik legkeményebb viadalt, közülük a legjobb  helyezést nagy örömünkre a Dunaújvárosi KSE junior Európa- és világbajnoka, Kovács-Seres Hunor érte el, aki a huszadik helyezett lett a 10 kilométeres távon a nagyon komoly, nyolcvan főt számláló, több nemzetközi klasszist felvonultató mezőnyben. Egyébként Hunor az érettségi vizsgái mellett próbált felkészülni a versenyre is, így ennek fényében még inkább parádés a teljesítménye, ami az eddigi legjobb eredménye volt ilyen versenyen.

A feladat egyébként nem kis kihívást jelentett a résztvevőknek, a víz most csak 18 fokos volt, ravasz áramlatok és hullámok nehezítették a haladást. A férfiak között a távot a 10km Eb-címvédője, Domenico Acerenza nyerte meg.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában